Nike kan het niet laten

Het kon natuurlijk niet uitblijven! Super-merk en duizendpoot Nike ziet  dat er serieus geld te halen valt in de snowboard wereld. Resultaat? Nike Snowboarding is geboren.

Ten eerste: dat heeft lang geduurd zeg! Snowboarden is al lang hype-af en dus is dit best een late instap. Natuurlijk was Nike al enigszins actief in de sneeuwsport met Nike ACG kleding, maar dit is toch vooral een buitensport merk. Nu dus Nike Snowboarding.

En, zoals je van een mega concern kan verwachten, doen ze die intrede nog niet zo gek! De snowboard boots (Zoom One geheten) zijn gebaseerd op de Air Force One basketball schoenen, die je erg veel op straat ziet de laatste jaren. 

De kleding durf ik niet veel over te zeggen. In ieder geval is alles alleen in de US of A gelanceerd voorlopig. Een paar snapshots onder aan het bericht geven een idee in ieder geval.

Ik durf niet te zeggen hoe de reacties uit de "traditionele" snowboard wereld precies zijn. Bij Rome snowboards zijn ze erg duidelijk, zij vinden het 3 x niks! Zij kwamen dan ook direct met een parodie op de schoen:

Toch denk ik dat dit Nike worst zal wezen. Over een paar jaar zijn tieners niets anders gewend en is het meer waarschijnlijk dat ze Nike Snowboarding kennen dan, bijvoorbeeld, Rome.

Zelf koop ik wel liever snowboard materiaal van merken die echt hart voor de zaak hebben en gerund worden door snowboarders maar goed…aan de andere kant komt het allemaal uit China toch?

Source: nike.com, romesnowboards.com

Lees ook:Snowboard Mode 2009/2010
Lees ook:Via Internet je zonnebril, goggles en helm bestellen
Lees ook:Val Thorens zaterdag al open!
Lees ook:Er is weer een nieuwe poll!
Lees ook:VEEL PLEZIER met de wintersport!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.