“Oostenrijk het Beste Wintersportland”

“Oostenrijk is het beste wintersportland”: zo blijkt uit een onderzoek van de onafhankelijke vakantiebeoordelings website Zoover.nl. 4700 website bezoekers deden mee aan de enquete. Meer resultaten van dit consumenten onderzoek vind je hier.

Dit moet er natuurlijk wel direct bijgezegd worden: het onderzoek werd gehouden onder Zoover bezoekers. Of deze uitkomsten dus overeenkomen met de mening van de gemiddelde wintersporter is de vraag.

Hoe dan ook, in dit onderzoek scoorde Oostenrijk het hoogst op de meeste categorieen. Gemiddeld was dit goed voor een rapportcijfer 7,6. Après-ski, de kindvriendelijkheid, de sfeer en het uitgaansleven zijn de belangrijke Oostenrijkse pijlers.

In het onderzoek werden alle wintersportlanden betrokken waarvan ten minste 100 beoordelingen op Zoover zijn geplaatst. Na Oostenrijk waren dat Frankrijk (7,5), Zwitserland (7,5), Italië (7,4), Duitsland (7,3) en Tsjechië (7,0). Opvallend hoge cijfers dus allemaal en betrekkelijk kleine verschillen.

Oostenrijk scoorde vooral goed op “Kindvriendelijkheid”: 8,6. Daarbij kreeg het dorp Serfaus-Fiss-Ladis zelfs een 9,7. Maar dat mag geen verrassing zijn voor de oplettende lezer, dit gebied werd ook door een ander onderzoek verkozen tot meest kindvriendelijk gebied van de Alpen (ADAC).

Om lekker te apres-skien moet je volgens de Zoover bezoekers ook in Oostenrijk zijn. Mayrhofen in het Zillertal scoorde het beste en kreeg van hen een 8,9.

Hier ga je al, ik vraag me sterk af of Zoover bezoekers wel eens van Ischgl, Soelden, of Kitzbuehel (om maar een paar te noemen) gehoord hebben. Maar goed, daar komen de touroperators in mindere mate, en dus ook de Zoover bezoekers (veelal touroperator accommodaties en bestemmingen die gekeurd worden geloof ik).

Toch gaan we maar even verder. Niet alles is rozengeur en manenschijn in Oostenrijk. De commentaren op bijvoorbeeld Appartement Alexander in Kirchberg zijn weinig vleiend: ‘De drek droop uit een zogenaamd schone koelkast. Dit is werkelijk het slechtste wat ik ooit heb meegemaakt, en voor veel te veel geld’, schrijft ene Huber.

Ik heb zelf ook even gegoogled op “appartement alexander kirchberg”, ben maar opgehouden met lezen bij “inlegkruisjes onder het bed bij aankomst”.

Dan Frankrijk! Frankrijk scoort goed bij de gevorderde skiër of snowboarder: 8,4. Frankrijk is ook het beste land bevonden voor de beginnende wintersporter: in die categorie blijft Frankrijk met 8,3 Oostenrijk net voor met een tiende punt.

Verdere resultaten worden gepubliceerd in het consumentenblad Check, een product van de internetsites HetBesteProduct.nl, Independer.nl, Vergelijk.nl en Zoover.nl.

Source: reisrevue, tourpress.nl

Lees ook:En nog een winnaar: Serfaus
Lees ook:Nederlanders kiezen Ischgl-Samnaun als beste wintersportbestemming
Lees ook:Poll: Favo wintersportland
Lees ook:Kirchberg: veel mogelijkheden voor beginners en gevorderden
Lees ook:Nieuwe Kwaliteits Award Voor Skischolen Tirol

3 reacties op ““Oostenrijk het Beste Wintersportland”

  1. Paul

    Kul onderzoek: de tweede plaats schelt 0,1 op een schaal van 1-10.
    Hoe meer reacties hoe hoger de uitkomst; niemand geeft onvoldoendes!
    Zoover erkende dat min of meer in een onderonsje met een redacteur van de skikrant….
    Zoek maar eens een bestemming met een onvoldoende!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Paul

    Serfaus een hoog cijfer?! Dat zegt iets over het niveau van de stemmers.
    Serfaus is een skifabriek. Drama. Mensen zijn niets gewenst. Ze houden zo van steden. files en rijen dat ze zich thuis voelen als ze erin verzeilt raken. Dat dorp heeft zlefs een metro…
    De Hexenalm is overigens wel bijzonder….

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jesper Engels

    Beste Paul, ik ben het met je eens wat betreft het onderzoek: dit is geen echt onderzoek natuurlijk. Er is een te grote bias op het gebied van deelnemers aan deze “enquete”. Maar,even niet op de cijfers gelet: het moge duidelijk zijn dat Oostenrijk favoriet wintersportland onder de NL’ers is. Is niet eens een discussiepunt. Wat ook duidelijk is, is dat het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis steengoed is op het gebied van kindvriendelijkheid. Dat vinden de 15 ski-journalisten, ski-bekendheden en tourisme experts van de ADAC skiguide bijvoorbeeld ook! Zij verkozen dit gebied uit 700 skigebieden tot meest kindvriendelijk gebied.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.