Helmplicht in Niederösterreich

In Niederösterreich vinden ze het welletjes! Alleen afgelopen weekend vonden er meer dan 14 zware ongelukken plaats op de nö pistes. Aangezien zij vinden dat de bescherming van kinderen en jongeren voorop moet staan, zijn ze begonnen aan het ontwerpen van de helmplicht wet.

Genoeg is genoeg en dus worden de definitieve maatregelen op 22 januari besloten. Daarna moet de helmplicht wet voor Niederösterreich op zijn laatst voor de paasvakantie in gaan.

Hoe ziet de wet er uit?
Volgens de nieuwe wet moeten de ouders of begeleiders er voor zorgen dat minderjarigen tot 15 jaar een helm dragen op de Niederösterreichische skipistes. Deze wet geldt hierdoor dus ook voor ski- en snowboardleraren. Volgens de nö politici zouden juist skileraren, asl voorbeeld naar de jongeren, ook een helm moeten dragen. Dit wordt echter niet in de nieuwe wet opgenomen (voor zover ik weet).

En dan?
Deze wet zou in eerste instantie tot 2012 moeten gelden. Na een evaluatie worden eventueel extra maatregelen getroffen. Dit is op deze manier opgezet omdat de Bundes regering voornamelijk de voorlichting belangrijk vindt, en niet direct met straffen wil gaan smijten. Je hoeft dus nog geen bekeuringen te verwachten in Niederösterreich. Ik denk sowieso niet dat bekeuringen te sprake zullen komen: het gaat om het welzijn van je kinderen dus zou je wel erg onnozel zijn om je niet aan de lokale wet te houden. Ik ben benieuwd of andere “bundeslanden” volgen met dergelijke maatregelen! Ook benieuwd natuurlijk naar de cijfers van 2012 om te zien of het daadwerkelijk invloed heeft op het aantal zwaargewonde skiers en boarders. Maar dat is nog even wachten dus…

Lees ook:Voorbereidingen helmplicht in Californië
Lees ook:Wintersporters Nemen Grote Risiko´s
Lees ook:Een helm op met wintersport helpt!
Lees ook:Last-minute skiën – rekening houden met schoolvakanties
Lees ook:Stelling: Er Moet Een Helmplicht Voor Wintersporters Komen

Eén reactie op “Helmplicht in Niederösterreich

  1. Peter

    Goed plan !!

    Een helm zou gewoon voor iedereen een verplichting moeten zijn, niet alleen voor jongeren. Tenslotte, wij volwassenen kunnen ook flinke klappers maken, op sneeuw/ijs maar ook tegen elkaar !!

    Gelukkig zijn er ook reisorganisaties, zo Pharos (ANWB) die een gratis helm leveren voor kinderen van 4 tot en met 6. Dus een begin is er !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.