Poll Uitslag “Er Moet een Helmplicht voor Wintersporters Komen”

De afgelopen 2 weken hebben velen van jullie gereageerd op de stelling “Er Moet een Helmplicht voor Wintersporters Komen”. Bedankt daarvoor! Nu is het dus weer conclusie tijd. Wat denken jullie van deze stelling? Stel je je even voor dat dit resultaat echt uit zou maken, zou er dan een helmplicht komen of niet?

266 stemmen zijn er in totaal uitgebracht, hieruit blijkt wel dat de helmplicht een hot topic is. De resultaten zijn deze keer simpel te interpreteren.

Conclusie: Nederlandse Wintersporters staan achter Helmplicht!
De meeste stemmen gingen namelijk naar het antwoord “100% mee eens”, om precies te zijn 89 stemmen en dus 32% van de stemmen. Vervolgens werd er het meest op het antwoord “Mee eens” gestemd, namelijk 59 keer (22%, waaronder ik dus). 41 stemmers zien het wel of de helmplicht gaat komen of niet, het maakt hen niets uit. Een even grote groep is het “100% oneens” met de stelling. Zij willen absoluut geen helmplicht. 40 stemmers waren iets milder, maar hebben ook liever geen helmplicht op de pistes.

“Kamp Mee eens” vs. “Kamp Mee oneens”: 9-5
Als we dan het antwoord “het maakt mij niks uit” weglaten (aan zulke mensen heb je immers niks in de politiek :) ) dan krijg je een nog duidelijker beeld van jullie mening. Stel dat het “Kamp Mee eens” tegen het “Kamp mee oneens” zou ijshockeyen, curlen of voor mijn part voetballen, dan zou “Kamp Mee eens” dik winnen met 9 tegen 5 (144 stemmers tegen 81 stemmers).

Dat wordt dus rap helmpjes kopen mensen!

Lees ook:Tussenstand Stelling Helmplicht: Mee Eens
Lees ook:Stelling: Er Moet Een Helmplicht Voor Wintersporters Komen
Lees ook:Voorbereidingen helmplicht in Californië
Lees ook:Poll Uitslag “Gebruik jij een Helm? En je kinderen?”
Lees ook:Een helm op met wintersport helpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.