Stormachtig begin WK Alpine Skien Val d´Isere

Op de plek waar morgen de Super-G voor dames plaatsvindt, werden vanmiddag nog windsnelheden van 125 km/h gemeten. Niet echt een lekker begin dus voor het WK Alpine Skien in Val d´Isere. De vraag is dan ook niet wie, maar óf er iemand gaat winnen morgen. Oftewel, laat het weer het toe om te racen? Lees verder voor een weersvoorspelling en het WK-programma, zodat je niks van dit WK hoeft te missen!
:
:
:
:

:
:
:

Wat gaat het weer doen in Val d´Isere?

Op de website van Val d´Isere zelf valt te lezen dat er voor morgen sterke wind en sneeuwval voorspeld wordt. Slecht nieuws dus voor de dames: geen Super-G. Voor de vooruitzichten van het verdere WK kunnen we weleens een snow-forecast tabel erbij pakken. Over het algemeen kloppen die wel redelijk:

Morgen dus al iets minder wind dan vandaag. Ook geven andere weerberichten aan dat het van nu tot donderdag steeds milder wordt in de Zuid-West Alpen. Woensdag en donderdag lijken voor het wedstrijd-skien daardoor de beste dagen. Van donderdagnacht op vrijdag bestaat er weer kans op behoorlijk wat sneeuw. Ook neemt de wind toe, met eventueel problematische gevolgen voor het WK.

Op deze 360° Livecam kun je het weer mooi in de gaten houden!

Testrijder op maandag 02-02-2009

WK Programma
Al met al belabberde omstandigheden dus voor een vol WK-programma. Mocht het toch allemaal gaan lukken, dan kun je aan de hand van dit overzicht Eurosport in de gaten houden:

Lees ook:WK Alpine Skien: Vonn wint Afdaling
Lees ook:WK Alpine Skien: Vonn wint Super-G
Lees ook:WK Alpine Skien: Didier Cuche wint Super-G
Lees ook:FIS Alpine: Poutiainen, Riesch en Janka
Lees ook:Vanaf donderdag weer sneeuw in Oostenrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.