Politie Ontruimt Skilerarenkelder in Mayrhofen

Afgelopen zaterdag berichtte de Telegraaf al over het “skilerarenpakhuis” in Hotel Alte Post te Mayrhofen. Hier schenen 22 Nederlandse skileraren en leraressen van skischool “Die Rote Profis” onder “ongeoorloofde omstandigheden” te slapen. De politie ontruimde vandaag het pand. Skischoolhouder Manfred Gager, ook eigenaar van Hotel Alte Post, is zich van geen kwaad bewust.

Skileraren als vee in kelder
22 skileraren in een kelder die eigenlijk als opslagruimte hoort te dienen: daar klopt iets niet zou je zeggen. Eigenaar van de “accommodatie”, en tevens ook skischoolhouder, Manfred Gager is zich echter van geen kwaad bewust. Hij zegt als reactie bijvoorbeeld dat er voldoende ramen aanwezig zijn en dat de leraren best tevreden zijn met hun “gratis” accommodatie. Dat dit echter onzin is lees je onder andere in een artikel op telegraaf.nl (hier) en in de reacties van (ex)skileraren op een artikel van sneeuwverwachting.nl (hier). Hieruit blijkt dat de leraren niet echt blij waren met de slaapplek, en al helemaal niet met het feit dat er betaald voor moest worden.

Oostenrijkers getipt door Nederlander
De Oostenrijkse autoriteiten zijn na een tip van een Nederlander maar eens gaan polsen in het pand. Wel frappant dat dit zo lang heeft moeten duren. Je kan mij namelijk niet wijs maken dat de mensen in het dorp (en dus de gemeente, zo klein zijn die dorpen nou eenmaal) hier niet van op de hoogte waren in al die jaren dat de NL skileraren hier opgehokt werden. Ook Manfred Gager reageerde verbaasd op de ontruiming en gaf aan dat als de autoriteiten overal zo streng te werk gaan, er veel Oostenrijkse bedrijven in de problemen komen. Feit blijft dat het natuurlijk niet echt normaal is om zo met personeel om te gaan, over veiligheid nog niet eens gesproken.

Waar wel en waar niet te werken als skileraar?
Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen van (ex-)skileraren. Waar moet je, naast skischool Die Roten Profi’s in Mayrhofen, nog meer absoluut niet aan de slag gaan voor een leuk winterseizoen? Laat maar eens een reactie achter met sappige roddels of juist positieve verhalen!

Lees ook:Eerste lawineslachtoffer van het seizoen een feit!
Lees ook:Alpenweerpraat: genieten!
Lees ook:Online skitest en skiverhuur in 1
Lees ook:Skileraar worden: naast Oostenrijk nu ook in Frankrijk
Lees ook:Mobiele telefoon kan je redding zijn in de sneeuw!

Eén reactie op “Politie Ontruimt Skilerarenkelder in Mayrhofen

  1. Reinout

    Na mijn Anwärter opleiding zou ik skilessen gaan geven in Mayrhofen bij Die Roten Profis. Dit artikel is van 2009 en in 2014 is er nog steeds niets verbeterd. Na 2 dagen les geven ben ik verhuisd naar een ander dorp vanwege de slechte kamer en behandeling. Met 2 andere jongens sliep ik een vieze slecht onderhouden cel. Alex, de man die over de kelder (drugshol) gaat, leek altijd erg stoned te zijn. Na de 2e avond hadden we nog steeds geen sleutel, onze kamer kon niet op slot! Alex regelde ook geen dekens, waardoor ik onder mijn truien heb geslapen. Ik probeerde het te regelen via de schoonmaaksters, maar zij spraken geen woord Engels of Duits, alleen Pools. Toen ik dit alles meldde aan Manfred Gager verwees hij mij weer door naar Alex. Gager is sowieso zeer slecht naar zijn personeel, bezoekers krijgen altijd voorrang. Ik voelde me bij deze skischool zeker niet thuis. De skischool zelf is erg chaotisch. Ik zou een rondleiding krijgen door het gebied om te weten waar je het beste kunt skiën met de kids, jammer genoeg was hier geen tijd voor. Ik raad Die roten profis dus zeker niet aan!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.