Ik wil nieuwe ski’s!

Zoveel keuze...

Dit jaar wordt het tijd voor nieuwe ski’s. Waarom? Omdat het kan! Nee, correctie: omdat ik het wil! Aangezien ik bijna twee jaar niet heb kunnen of mogen skiën vind ik dat ik nu wel nieuwe ski’s mag. Het probleem is alleen dat er zoveel keuze is! Hoe kies je nu de beste ski’s? In dit bericht, waar ik misschien wel een hele serie berichten van ga maken, ga ik je uitleggen hoe ik mijn ski’s kies en hoe jij dat ook kan gaan doen!

 

De ultieme ski?

Vandaag ben ik maar eens begonnen met mijn zoektocht naar de ultieme ski’s. Waar ik voorheen zweerde bij mijn Volkl Racetigers, zijn deze piste tijgers misschien voor mij niet meer de beste keus. Begrijp me niet verkeerd: ik heb jaren plezier beleefd aan mijn mooie Volkl-tjes, maar aangezien dit zeer technische piste ski’s zijn en ik ook graag de poeder induik wordt het misschien tijd voor een wat meer allround ski. Daarnaast heb ik te maken met mijn knieblessure, en een paar makkelijker te draaien ski’s die iets vergevensgezinder zijn is misschien wel slim. Ik doe de test op www.wintersporters.nl waar uitkomt dat ik een kruising tussen avonturier en pure techneut ben. Om het mezelf iets makkelijker te maken, again door mijn knieblessure, houd ik het op avonturier, maar schrijf ik de ski’s voor pure techneuten, die toch vaak met de avonturiers onder de ski’s overlappen, niet af. Daarnaast kies ik voor een all-montain ski, omdat ik mij zowel on- als off-piste wil vermaken, zonder dat ik daar twee paar verschillende ski’s voor nodig heb.

Door de bomen…

En nu komt het… Natuurlijk is het niet maar één paar ski’s die uit mijn selectie komt! Er zijn er minstens elf waar ik uit zal moeten kiezen. Moeilijk, moeilijk… Ik moet mijn selectie wat minder breed maken. Daarom kijk ik naar de verkrijgbaarheid van de voor mij juiste lengtes. Aangezien ik een schamele 1.70 meter lang meet kijk ik tussen de 1.53-1.60 meter, waar 1.53 meter wel heel kort is maar makkelijker zal draaien, ideaal voor korte bochten op de piste, en waar 1.60 meter misschien lekkerder is in de diepere sneeuw. Door deze selectie heb ik de keuzemogelijkheden weten te verkleinen tot maar zes paar ski’s. Zucht…

Mijn selectie!

Hieronder vind je, op alfabetische volgorde, de afbeeldingen van de ski’s die binnen mijn selectie tot nu toe vallen:

Atomic Affinity Storm

Fischer Motive 80

K2 Superglide

Nordica Fire Arrow 80 Pro

Salomon 24 X-Kart

Salomon Enduro XT 800

Veel keuze dus, veel verschillende ski’s. In mijn volgende bericht naar mijn zoektocht naar de ultieme ski’s probeer ik deze uitgebreide selectie nog kleiner te maken. Als je suggesties voor mij of voor de ‘naar ski’s zoekende skiërs’ onder ons hebt, reageer dan op dit bericht of stuur mij een e-mail!

Bron: www.wintersporters.nl

Lees ook:Mijn kniebressure: deel 4
Lees ook:Zwart, rood of toch liever blauw?
Lees ook:Live vanuit Slowakije: Lage Fatra de Moeite Waard?
Lees ook:Skiën in de zomer op grote hoogte!
Lees ook:Snowboard talent gezocht!

Eén reactie op “Ik wil nieuwe ski’s!

  1. corporation offshore

    Ken alleen de 9X WC Oversize, en dat is een GS ski die heel erg stabiel blijft en zeer veel grip heeft op ijzige pistes!Kan zijn dat de 8X wat minder stijf is dan de 9X en misschien heb je deze ski te kort gekocht? Neem aan dat de 8X ook een GS ski is en dan neem je hem op lichaamslengte.Heb de 9X in 1.65 gehuurd en toen vond ik hem ook niet echt stabiel. Toen meteen omgeruild voor de 1.70 en dat was veel beter!Weet niet welke lengte je hebt maar mocht je ze willen verkopen heb ik wel belangstelling haha!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.