Wat trek je aan naar de apres-ski?

Persoonlijk ben ik absoluut voorstander van het direkt na het skien of boarden de kroeg in. Dus "lekker" op je skischoenen en in je skikleding een biertje of gluhweintje drinken en onderwijl genieten van de apres-ski hits. Maar helaas is de tendens steeds meer dat er eerst gedoucht en omgekleed moet worden….Boeh! In mijn ogen is dat niet het echte apres-ski. Maar om een soort van gulden middenweg te vinden dit artikel: wat je wel en wat je niet aan kunt aantrekken naar de apres-ski.

Do's 

* Je favo fleece jack – Een mooi en comfortabel fleece jack is perfect om in te gaan apres skien. Met een mooi fleece jack kun je er "gekleed" uit zien en heeft 't toch een link naar het wintersporten.

* Een vest - Een vest kan een gewoon shirt natuurlijk aardig opleuken. Het mooie van een vest is dat je 'm los kunt ritsen als het te warm wordt.

* Een sweater - Een leuke sweater heeft natuurlijk dezelfde functie als het fleece jack: je kunt er leuk uitzien voor de apres ski en toch laten zien dat je geskied of geboard hebt. 

* Een muts – Als je niet met een helm de apres-ski tent in wilt lopen is het een alternatief om je verfomfaaide kapsel te verdoezelen. En heel soms is een muts best leuk in de apres-ski tent. Toch?

* Je ski-jack – Als je een mooi en leuk ski-jack hebt mag dat natuurlijk best gezien worden. Maar is dat niet het geval is met misschien beter om over te schakelen op iets anders. 

* Laarzen – Oke, oke, ik begrijp dat je niet de hele avond op je skischoenen wilt lopen hossen. Een paar snowboots of laarzen kunnen dan prima! Leuk met een randje bont afgezet.

Don'ts

* Ski accessoires – Stop je goggles, helmen, handschoenen, brillen, en alle andere accessoires goed weg. Grote kans dat je ze anders kwijt raakt of dat ze kapot gaan in het gedrang of gehos. Zou zonde zijn. 

* Je skipak - Een skipak ziet er natuurlijk sowieso niet uit, maar is ook erg lastig bij het toiletteren en is daarnaast ook erg warm.

* Je skischoenen -  Zoals ik al zei: het is niet comfortabel om lang op je skischoenen te moeten apres-skien. Zelfs niet op de "loop-stand". Alternatief: laarzen

Lees ook:Mooi filmpje: Jack O’Neill wordt bereden
Lees ook:Pantoffels of skischoenen?
Lees ook:Ballerman Party Apres Ski Hits 2008
Lees ook:Apres-ski: the places to be (volgens ons)
Lees ook:Stem op jouw favoriete apres-ski hit

2 reacties op “Wat trek je aan naar de apres-ski?

  1. apresski.biz

    Doe mij gewoon de pure apres ski, dus in skibroek direct na het skiën…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia

    heel goed! Ik dus ook!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.