15 jaar oud en al een standbeeld

Dimi de JongPas 15 jaar oud, en je hebt al je eigen standbeeld. Dat overkomt niet veel mensen. Dimi de Jong wel. Deze snowboarder, die zich hoopt te kwalificeren voor de winterspelen van 2010 in Vancouver, heeft 13 november een standbeeld gekregen bij Snowworld Zoetermeer. Nou ja, standbeeld, ik zou het eerder een jumpbeeld noemen…

:

Dimi de Jong is een groot snowboardtalent. Ondanks dat hij erg jong is, heeft hij al veel goede prestaties neergezet. Zo goed, dat kwalificatie voor de winterspelen mogelijk is. Nog één keer een top 20 plaats bij een Worldcup wedstrijd, en een plaats in de top 40 van de ranking, en hij neemt deel aan de spelen.

Als dat daadwerkelijk lukt, zal hij de jongste deelnemer ooit zijn aan de winterspelen.

Dimi de Jong werd al gesponsord door O’Neill, waar hij afgelopen oktober zijn contract met 3 jaar heeft verlengd. Sinds kort wordt hij ook door Snowworld gesponsord. Logisch, want voor deze Hagenees is Snowworld zijn thuisbaan – de ‘grote koelkast’, zoals hij zelf zegt, waar hij een jaar of 7 geleden heeft leren snowboarden.

Het standbeeld is een soort boog over de toegangsweg naar Snowworld, met een levensechte Dimi in aktie. Jurjen Semeijn, een bekend industrieel ontwerper en kunstenaar in de street-art en skateboard scene, heeft het beeld gemaakt.

Dimi de Jong standbeeld

Nou maar hopen dat Dimi zich kwalificeert voor de spelen. Dan moet er misschien nog een medaille om het beeld gehangen worden…

Voor meer info: houd de website van Dimi de Jong in de gaten.

Lees ook:Vormbehoud Dimi de Jong – Olympische Spelen onzeker
Lees ook:Lotto Sport Awards: snowboarders vallen in de prijzen
Lees ook:Snowboarders NL en BE Imponeren op Oneill Evolution
Lees ook:Succesvolle Snowboardwedstrijden in Landgraaf
Lees ook:Snowboard: Dolf van der Wal voldoet aan Olympische eis

Eén reactie op “15 jaar oud en al een standbeeld

  1. carly

    hebben jullie nog mer informatie hierover???
    XxX carly

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.