Bezorgdheid over skiongevallen

FISDit weekend hebben er weer een aantal valpartijen plaatsgevonden tijdens de wereldbekerwedstrijden skiën. Reden voor de internationale ski federatie FIS, die de wedstrijden organiseert, om zich zorgen te maken.

Valpartijen

Dit weekend konden Didier Cuche en Ivica Kostelic worden toegevoegd aan de lijst met geblesseerden. Voor hun is het onzeker of ze naar de Olympische Spelen zullen kunnen gaan. Maar een aantal andere slachtoffers in dit nog jonge seizoen hoeven zich geen illusies meer te maken, en kunnen de spelen lekker comfortabel voor de TV bekijken: wereldkampioen afdaling John Kucera, winnaar van de wereldbeker slalom Jean-Baptiste Grange, en winnares van het wereldbekerklassement bij de vrouwen, Nicole Hosp.

Een andere pechvogel dit seizoen is TJ Lanning, die nog wel naar Vancouver hoopt te gaan.  Hieronder de beelden de val waarbij hij een nekwervel brak en zijn knie verrekte. Het lijkt allemaal niet zo hard te gaan, en dat klopt: het zijn vertraagde beelden.

Zorgen

Nu er door het grote aantal valpartijen steeds minder toppers op de Spelen zullen verschijnen, begint de FIS zich zorgen te maken. En wat doe je dan? Je roept wat bobo’s bij elkaar, noemt dat een commissie, en gaat het onderzoeken. Hoogstwaarschijnlijk gaat de Herminator, de Oostenrijkse skilegende Hermann Maier, zich er ook mee bezighouden. Hij is gestopt met skiën, en tijdens een dorpsfeest ter ere van zijn verjaardag liet hij vallen dat hij waarschijnlijk wel bij de FIS aan het werk zou gaan. Iets met blessure preventie.

Hermann Maier in actie

Gian Franco Kasper

Overleg

In elk geval wordt er komende week al overleg gevoerd in het Italiaanse Val Gardena. De commissie gaat dan praten met een aantal wedstrijdskiërs. Want, zo zegt voorzitter van de FIS Gian Franco Kasper: “Veiligheid van de sporters is én blijft de voornaamste zorg van de FIS”.

Lees ook:Val Thorens kick-off: sneeuw en feest
Lees ook:Prachtige winterse time lapse filmpjes
Lees ook:Olympische winterspelen: tekort aan sneeuw op Cypress Mountain
Lees ook:Voorjaar Skien in Ischgl – SUPER
Lees ook:Sneeuw spuiten bij 30°C!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.