Los in Laax 7: freestyle paradijs

NK Snowboard: boardercross @ LaaxBoardercross tijdens de NK Snowboard @ Laax. Foto: fotograferen.net

Laax is een gebied dat voor verschillende wintersporters geschikt is: beginners, gezinnen, fanatiekelingen die zich uitleven op de skiroutes. En in het bijzonder voor skiërs en snowboarders die van freestylen houden. Die kunnen zich uitleven in de verschillende snowparks in het gebied.

Halfpipe
Halfpipe bij Crap Sogn Gion
Het meest in het oog springend is de grote halfpipe bij de Crap Sogn Gion. Deze ‘monsterpipe’ is meestal al vroeg in het seizoen in goede staat, doordat de shaper van het park hem opbouwt met sneeuw die hij door ‘snowfarming’ heeft bewaard van het vorige seizoen. Elk jaar wordt aan het eind van het seizoen een hele berg sneeuw door de pistenbully in de halfpipe geschoven, en afgedekt met een soort zeil. Aan het begin van het volgende seizoen kan deze sneeuw, die op deze manier geconserveerd wordt, weer gebruikt worden om het snowpark op te bouwen.

Laax - een met sneeuw gevulde halfpipe in de zomer

Snowparks
Naast deze monsterpipe zijn er een aantal snowparks, allemaal in de buurt van de Crap Sogn Gion, met jumps, kickers en boxen voor verschillende niveaus. Op de oosthelling is het moeilijkste snowpark, terwijl je op de zuidhelling een beginnerspark hebt, en een park van gemiddelde moeilijkheid.

In het voorseizoen is er op de Vorab gletsjer een snowpark.

Mocht je nog niet zoveel kunnen in het snowpark, maar het wel willen leren, dan kan je een lesje volgen op de Freestyle Academy.


Freestyle academy in Laax

De Freestyle Academy was ook organisator van Burton European Open voor kinderen, zoals onderstaand filmpje laat zien.

Freestyle evenementen
Met hun mooie snowparks zijn ze in Laax ook goed in staat om gastheer te zijn van allerlei evenementen op freestyle gebied. Dit seizoen vonden er bijvoorbeeld de Burton European Open 2010 plaats, de Orange European Freeski Open, en deze week de Brits – de Engelse kampioenschappen snowboard en freeski, met allerlei leuke side events.
European Freeski Open 2010 @ Laax

En ook wij Nederlanders weten Laax te vinden voor onze nationale snowboard kampioenschappen. Eind januari vondt de NK Snowboard hier plaats.
NK Snowboard @ Laax: slopestyle piste

Van de skigebieden die ik heb gezien, heeft Laax waarschijnlijk wel de meeste mogelijkheden voor freestyle snowboarders en skiërs. Meer nog dan bijvoorbeeld Quatre Vallées en Tignes, hoewel die ook behoorlijk aan de weg timmeren op dit gebied.

Mijn andere verslagen over Laax:
Los in Laax!
Los in Laax 2: Verse sneeuw!
Los in Laax 3: de laatste restjes poeder
Los in Laax 4: rocksresort
Los in Laax 5: de Cassonsgrat, de mooiste plek van het skigebied
Los in Laax 6: pistes en restaurants
Los in Laax 7: freestyle paradijs

Lees ook:Los in Laax!
Lees ook:Nederlandse kampioenschappen in aantocht
Lees ook:Los in Laax 4: rocksresort
Lees ook:Los in Laax 3: de laatste restjes poeder
Lees ook:Tignes organiseert ook voor vrouwen

Eén reactie op “Los in Laax 7: freestyle paradijs

  1. Marian Denage

    gloryfy BASTARDS 2013 in Gerlos/Austria on Outdoor Sport Channel®
    With perfectly stomped tricks like a huge Double Backflip Indy (technical Run), a massive Cab 540 Underflip Melon Nosbone (style Run) and a nearly stomped triple backflip (rider’s choice run) which nearly broke his nose (his face’s, not his board’s) 24-year old Austrian Daniel Mösl won the breathtaking finals and took home the EUR 4,000 prize purse in the snowboard-category. Second and third place went to Alessandro Boyens from Germany and Niko Länsio from Finland. In the freeski-category Oscar Scherlin from Sweden had his bag of tricks on lock and grabed the winner’s cheque and top podium spot with a Switch 1080 Tail (technical run) and a Cork 540 Tail (style run). Closely followed by Flo Geyer from Germany and Viktor Moosmann from Austria, which came in second and third.
    http://www.youtube.com/watch?v=U4pgLyIQKwg

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.