Best places to go…

Ik heb inmiddels al meerdere berichtjes gekregen op [email protected] van mensen die mijn advies vragen over waar ze het best heen kunnen gaan – gezien de recente dump verse sneeuw en de sneeuwverwachting van de komende dagen.

Dit bericht is inmiddels verouderd. Zie hier voor de meest recente berichten!  

Eerlijk gezegd zou ik zelf nu ook een speurtocht op het web moeten doen om al die vragen te beantwoorden. En hoewel ik graag en veel schrijf voor het blog, heb ik ook nog een fulltime baan en kan ik dat dus niet allemaal voor jullie uitzoeken. Maar hierbij even mijn bronnen die ik zelf zou raadplegen om tot een advies te komen.

Bovendien schrijf ik zelf vooral over de Alpen (omdat daar nou eenmaal de meeste mensen naartoe gaan), maar je kunt op de hieronder genoemde sites ook info opvragen over Scandinavië, de Pyreneeen en andere gebieden in Spanje, Duitsland (oa Wintersberg), USA en Canada, Tsjechie etc. Hope this helps!

 

De beste site vind ik altijd http://www.snow-forecast.com/. Bij de weather maps (hier die van de Alpen) kun je op de kleurenkaarten zien waar de meeste sneeuw is gevallen in de afgelopen 3 en 7 dagen.

Aan het plaatje hieronder (last 7 days) kun je zien dat zuid-Zwitserland en Italië al een dikke halve meter hebben gekregen.

Van 3-6 dagen vooruit zal er vooral in Oostenrijk sneeuw vallen:

Op snow-forecast kun je overigens ook zeer gedetailleerde sneeuwvoorspellingen per gebied zien (kan ik helaas niet inkopieren). Maar neus daar vooral rond! Voor 3-6 dagen vooruit heb je wel een abonnementje nodig, maar dat is in de orde van een paar euro. Ik zou het vooral betalen – daar help je zo'n site echt mee!  

Verder zou ik vooral de volgende bronnen raadplegen:

Wetteronline.de: Alpenwetter – als je een beetje Duits kunt lezen kun je hier ook vrij gedetailleerd lezen wat er de komende dagen gebeurt.

Versesneeuw.nl: is hier al eerder aandacht aan besteed:  geven een uitgebreid weerbericht

Wintersporters.nl: heeft dagelijks geupdate overzichten met weersvoorspellingen en van de top-50 sneeuwhoogten.

En op snoweye kun je live zien hoe de gebieden er aan toe zijn….

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Succes met uitzoeken!

Lees ook:Sneeuwverwachting: nog geen zicht op significante sneeuwval
Lees ook:Update sneeuwverwachting: Oostenrijk profiteert het meest van sneeuw op 6 feb.
Lees ook:Draadloos Internet in de Alpen: Wifi nog niet overal beschikbaar, mobiel perfect.
Lees ook:De sneeuw komt eraan!
Lees ook:Ik ben lid van Snow-Forecast.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.