Alpenweersvoorspelling: onduidelijkheid over kou of voortdurende warmte

De afgelopen dagen leek het er even op alsof er eindelijk weer flinke kou op ons af zou komen, zelfs in Nederland. Zie bijvoorbeeld een bericht van nu.nl. Op diverse fora meteen superblije berichten en reacties.

Helaas zijn die berichten binnen 24 uur omgeslagen naar het verhaal wat we de hele winter al horen: onbestendig en WARM. In Nederland en in de Alpen…

Alleen de mannen van versesneeuw zien het nog positief in: "…nog steeds voorzien de modellen een koude-inval vanaf volgend weekend. En verse sneeuw??? Mogelijk eind deze week". Maar hun bericht dateert nog van vannacht. Sinds vanochtend ziet alles er heel somber uit…

Overigens is deze site van het KNMI (de ‘pluim') een erg leuke om in de gaten te houden voor de Nederlandse lange termijn weersvoorspellingen tot 15 dagen vooruit.

Wel beetje positief blijven: op de temperatuurplaatjes hieronder zie je in de loop van komende week wel wat kou naderbij komen, maar het is nog niet echt spectaculair.

Ook de GFS kaarten bieden helaas weinig soelaas. Waar het rond volgend weekend wellicht een beetje kouder zou kunnen worden, lijkt het daarna weer heftig op te warmen. Zie hier bijv. een kaartje van 27 feb eind van de middag:

Zelfs tot 5 maart voorzien ze geen daling in temperatuur…

Oef… het blijft dus heel spannend!

Update van 16u: zojuist staat op nu.nl het volgende: De kans dat Nederland halverwege de komende week te maken krijgt met een vorstperiode is minimaal geworden, zei een woordvoerder van weerinstituut KNMI zondag. Zaterdag was die kans nog 60 procent, maar zondagmiddag was dat nog maar 10 procent.

En zie hier het verhaal van het KNMI zelf!

Lees ook:Sneeuwverwachting lange termijn… zou het dan toch??
Lees ook:Sneeuwval: Italie en de Pyreneëen profiteren het meest
Lees ook:Het begint er op te lijken: verse sneeuw in aantocht
Lees ook:De sneeuw komt eraan!
Lees ook:Bijna weg

Eén reactie op “Alpenweersvoorspelling: onduidelijkheid over kou of voortdurende warmte

  1. Brrreeze

    Tjeetje wat zuur! Echt balen. Is er dan echt nergens goed nieuws te vinden?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.