Sneeuwverwachting: vooral in het westen weer heel veel sneeuw!

De Franse en Zwitserse alpen hebben het deze winter een stuk beter getroffen dan Oostenrijk en Italie… De sneeuwval van de komende dagen gaat wederom in deze westelijk gelegen gebieden uitsneeuwen. Zie hier de verwachte sneeuwval van 3 dagen vooruit:

 

En hier die van 3-6 dagen vooruit. Waanzinnig!!

We hebben de hele komende week te maken met een afwisseling van kou- en warmtefronten, waardoor de sneeuwgrens ook blijft varieren, tussen zo'n 1100 en 2300m. Dus het kan wederom op grote hoogte gaan regenen, maar daarna komt er ook weer een lekker pak bij.

Degenen die deze week in de sneeuw zijn, zullen (althans, op enige hoogte) ook echt in de sneeuw zitten – waar degenen die net zijn teruggekeerd van hun vakantie vorige week hun collega's erg jaloers zullen maken met bruine koppen. Vorige week was er alleen maar zon, komende week is er veel meer neerslag.

Zoals gezegd zullen wederom vooral Frankrijk en Zwitserland hiervan profiteren (plaatselijk een meter vers wit goud), maar ook in Oostenrijk zullen de pistes lekker opfrissen!

Voor degenen die nog kunnen beslissen over een vakantie later dit seizoen: ik zou vooral iets boeken hoog in Frankrijk of Zwitserland – daar lijkt deze winter helemaal goed te komen!

Voor een meer gedetailleerd weerbericht, zie bijvoorbeeld versesneeuw, roel's alpenweerpraat, wintersporters of wetteronline.

 

Lees ook:Sneeuwverwachting update 9 januari: zon en beetje sneeuw, maar wel warm
Lees ook:VEEL PLEZIER met de wintersport!
Lees ook:Alpenweerpraat: bijna overal wat verse sneeuw, Noordkant flinke dump
Lees ook:Lange termijn sneeuwvoorspelling: er komt nog meer aan!
Lees ook:Sneeuwverwachting: nog geen zicht op significante sneeuwval

3 reacties op “Sneeuwverwachting: vooral in het westen weer heel veel sneeuw!

  1. Lucas

    Wil graag 29 maart nog op wintersport vertrekken naar Frankrijk. Hebben jullie tips voor een locatie met een zo groot mogelijke sneeuwzekerheid (Is les deux alpes dan sneeuwzeker?). Of ben ik gewoon te laat in het seizoen?

    Groet

    Lucas

      /   Beantwoorden  / 
  2. Claire

    Hi Lucas,

    Ik zou absoluut voor Frankrijk gaan, maar wel naar een gebied boven de 2000m. Rond deze tijd valt daar (boven de dikke 1,5m die er al ligt) nog zeker een meter bij en die is niet zomaar weggesmolten.

    Aanraders zijn bijv. 3 Vallées (Les Menuires, Val Thorens), Paradiski (Les Arcs, La Plagne) of Espace Killy (Tignes, Val d’Isère).

    Les Deux Alpes staat vooral bekend als offpiste paradijs; als je daar niet zo’n fan van bent zou ik zelf naar een van de andere gebieden gaan.

    Ik zou zelf nog tot het allerlaatste moment wachten met boeken en de sneeuwvoorspellingen hier en op andere sites goed in de gaten houden. Als het goed is zijn er nog vrij veel accomodaties vrij eind maart – is buiten de vakanties dus redelijk risicoloos.

    Succes!

      /   Beantwoorden  / 
  3. luca

    avoriaz toppertje

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.