Heliskiën in de Himalaya

HimalayaJe kunt je geld verbrassen aan allerlei soorten witte poeder. Zo ook bij Gulmarg Heliski. En dan krijg je er de beste poedersneeuw van de Himalaya voor terug!

Euro’s

Een weekje heliskiën is niet goedkoop. Maar voor een dikke 6000 euro, heb je wel een ‘Powder Week’ waarbij je meer dan 35000 hoogtemeters maakt. En je skiet in een prachtig gebied: het Pir Panjal natuurreservaat, met 66 pieken boven de 3000 meter, en 22 zelfs boven de 4000m.

Skiën in de Himalaya

Gulmarg

De basis waarvandaan je vertrekt is Gulmarg ski village, bij de Mount Aparwhat. Bij dit dorp is door Poma in 2005 de hoogste gondel ter wereld gebouwd – hij zet je af op 4000 meter hoogte. Dus op dagen waarop er niet gevlogen kan worden – gemiddeld één à anderhalf per week – pak je de gondel en ga je met gids off-piste door de champagne poeder tussen de bomen.

Skiën in de Himalaya

Prijsvraag

De vrijgevige mensen van Gulmar Heliski hebben ook een prijsvraag uitgeschreven, waarmee je één dag gratis heliskiën kunt winnen. En je mag één off-piste afdaling een naam geven.

Lijkt me super om te winnen, zo’n dag heliskiën! Maar ja, om hem te verzilveren zou ik wel een retourtje naar Delhi moeten kopen, plus een retourtje Delhi – Srinagar. En ik zou ook nog ergens moeten slapen… Ehh wat heb je hier nou weer aan?

Heliskiën in de Himalaya

Meer info, en meedoen met de prijsvraag: Gulmarg Heliski

Lees ook:Gulmarg, skiën in de Indiase Himalaya
Lees ook:Heli-skiën op Mount Everest!
Lees ook:Meer lefgozer en -meisjes stuff
Lees ook:Los in Laax 5: de Cassonsgrat, de mooiste plek van het skigebied
Lees ook:In 5 min. naar Hintertuxer Gletscher met nieuwe Gondel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.