Reisverslag Jos: Bad Klein Kirchheim

Jos stuurde ons zijn verslag van zijn reisje vorige week naar het Landal Greenparks in Bad Klein Kirchheim in Karinthie. Helaas viel in de hoeveelheid sneeuw wat tegen….Daarnaast stormde het ook nog eens behoorlijk. Maar de honden van Jos waren in iedergeval blij. Hoe dat precies zat? En of Jos het toch naar z'n zin heeft gehad? Lees gewoon het verslag van Jos!

 

Reis verslag Landal Greenpark Bad Kleinkirchheim

Vrijdag 25 januari rond de middag in de auto gestapt en de reis gemaakt naar hotel bij Munchen. We hebben geslapen in het plaatsje Grasbrunn en is goed bevallen. Mooi hotel alles goed verzorgd.

Zaterdag 26 januari:
Na goed ontbijt op weg gegaan naar Oostenrijk. De drukte bij Munchen viel mee en we hebben lekker door kunnen rijden. We hadden geen haast want huisje op park was pas om 15 uur beschikbaar.

Bij Salzburg naar het zuiden gestuurd en op naar Karintie!!! Verschillende ski gebieden gepasseerd en het zag er allemaal goed uit. Echter in het achterhoofd zat een verhaal van Roel de Weerman dat het in dat gebied wel erg zacht was geweest de afgelopen weken.

Uiteraard hoop houden en na twee lange tunnels zou het allemaal goed komen…………..NOT!! Mijn nachtmerrie werd werkelijkheid en er was werkelijk geen sneeuw te zien.

Van de snelweg af en naar het plaatsje Bad Kleinkirchheim gereden.. Daar aangekomen zonk de moed in de schoen en was er alleen op 2000 meter hoogte iets van sneeuw te zien. Op zich niet zo erg maar 2000 meter is ook gelijk het hoogste punt van het gebied. Veder liepen er van die witte slierten op de bergen, ook wel pistes genoemd die ze met kunst en vliegwerk in tact houden.
Waar had ik dit eerder mee gemaakt………………………….vorig jaar in Hinterglemm……………

We houden de moed erin en er is er één die wel blij is dat we er zijn en dat is de hond, die zit te stuiteren achterin om aan de wandel te gaan, en dat hebben dan ook maar gedaan.

Om 13 uur de sleutel gekregen van de twee app op Landal park en die maar gaan bezichtigen. App zijn mooi ingericht en zijn zeer compleet. Schoon, ruim, banken aanwezig (zeldzaam in oostenrijk) goede bedden etc etc, dit is dus een absolute plus. Het park heeft op 100 meter afstand een piste en op[ 50 meter van het park is er een skischool met oefenweide voor de kleintjes waar allemaal Nederlandse juffen en meesters werken omdat Landal en Nederlanders een sterke combi is. Wanneer het gewoon zou gaan sneeuwen zou je bijna tot aan het huisje kunnen skiën, kortom een goede locatie.

 

Inmiddels is het erg gaan stormen en alle liften gaan dicht.

 

Zondag 27 januari:
De afgelopen nacht een aantal keer wakker geworden omdat het noodweer buiten was, helaas geen sneeuw maar storm. Er was op het park veel kapot gewaaid en tuinstellen vliegen door de lucht of het papiertjes zijn. De park medewerkers hebben alles binnen aanzienlijke tijd weer alles in orde gemaakt en ik moet dan ook echt grote complimenten geven aan die mensen want het park zag er niet uit naar die storm. Op de berg ook veel bomen omgewaaid en alle pistes/ liften zijn dicht gebleven.

Het park wordt bevolkt door Nederlanders en Slovenen en een paar verdwaalde Polen. De samenleving gaat in harmonie en er is geen last! Dit is wel eens wat anders geweest in andere gebieden waar de zeer irritante Russen van zich lieten horen in de vorm van irri gedrag. Bij de Sloveense medemens was hier helemaal geen sprake van en hier werd wederom bevestigd dat niet alle oostblok over één kam geschoren moet worden.

Zondag middag nog even een paar foto's gaan maken van de schade in het bos en veel met de hond erop uit geweest. Die vond het allemaal prima dat de liften dicht waren. Mega aandacht al twee dagen lang, voor hem was het een super start die week.

Maandag 28 januari en Dinsdag 29 januari.
Heel de dag de pistes op gegaan en toch redelijk kunnen skiën. Echter op de zuidkant van het gebied werd het toch rons 13 uur te warm en werd het waterskien. Temp liep op 2000 meter op naar een graad of 8 met strak blauwe lucht. Suncream was aanbevolen. Het was wel drukker op de piste want iedereen wilde de twee dagen inhalen.

Woensdag 30 januari:
Het is een stuk kouder geworden en de pistes liggen er goed bij. Ik moet zeggen de omstandigheden zijn belabberd voor de sneeuw maar de piste dienst heeft iedere nacht weer keihard gewerkt en er weer iets moois van gemaakt. De gehele dag een mooie dag om te skiën ook al was de zon minder aanwezig.

Donderdag 31 januari/ Vrijdag 1 februari:
Alle twee de degen weer op de pistes geweest alleen wordt de kwaliteit nu hard minder. De pistedienst kan werken wat ze willen maar als er alleen maar hoge temperaturen zijn dat gaat het niet goed komen en daar kunnen ze niet tegen aan werken.

Zaterdag 2 feb:
Terugreis, Roel heeft op wintersport.blog.nl voorspeld dat er sneeuw zou komen dus zal de terug reis door de sneeuw gaan. Echter Karinthie werd weer gespaard en ging het bij Obertaurn wel sneeuwen. Verder was het wisselvallig met veel drukte op de weg. Na een reis van 12,5 uur weer thuis.

Hieronder een aantal opsommingen:

Bad Kleinkirchheim dorp: Een klein dorpje met een paar winkels. Op 1000 meter hoogte en de grootste attractie zijn de twee Thermen baden die ze hebben. Voldoende supermarkten en bakkers voor de dagelijkse boodschappen. Prijsniveau is Nederlands dus de Nederlanders hoeven niet te gaan slepen met voer voor heel de week.

Ski gebied:
Het is langgerekt ski gebied met veel rode pistes. In onze optiek is het wat minder geschikt voor beginners. Er zijn maar een paar blauwe pistes. Door rode piste gehalte hebben we ons goed vermaakt. De kwaliteit van de liften vinden wij niet op peil!! Er zijn een aantal wat modernere liften maar er zijn op verbindingstukken oude sleepliften die tergend langzaam gaan. Ook de stoeltje liften zijn erg langzaam en dat is absoluut een afknapper. 10 minuten is de lift zitten om van 1450 meter naar 2000 meter te gaan is gewoonweg traag. Wel wordt er aan het begin van de week voor 6 dagen liftpas even € 179 p.p. afgetikt. Als je dit vergelijkt met andere gebieden wat je ervoor krijgt duur! Hoog en laag seizoen kennen ze niet dus is het altijd volle bak betalen. Er zijn drie cabine liften waarvan 2 modern en goed zijn maar er ook één is die zo het museum in kan.

Om van de ene kant naar de andere kant van het gebied te gaan moet je dus echt rekening houden met behoorlijke lifttijden.

95% van het skigebied zijn er sneeuwkanonnen en is er dus altijd wel mogelijkheid om de pistes in orde te houden. Deze kanonnen werden in onze wek niet gebruikt ondanks dat eind van de week de temp het wel zou toelaten. Wat de reden was weet ik niet.

Aprés-ski is er wel maar dat zijn barretjes bij de gondels en echt druk was het er niet, maar dat komt wellicht door hoog jonge gezinnen gehalte.

Landal Greenpark:
Keurig park wat nu inmiddels twee jaar open is. Goed ingedeeld en lekker ruim opgezet. Onderstaan en paar foto's van huizen en app. Alles is aanwezig. Zwembadje voor de kids en de Bollo club waar de kinderen worden vermaakt door Nederlandse kindermeisjes. App zien er mooi uit en zijn compleet ingericht. Park heeft een mooie ligging en is direct aan de piste, bij genoeg sneeuw. Supermarkten en bakkerij liggen 250 meter vederop en zijn goed te bereiken. Parkeergarages ook aanwezig dicht bij de huisjes en App. Ze doen er genoeg aan om de mensen te vermaken met ook een apres ski om 17 uur bij de bollo kinderclub. Kids gaan naar binnen en de ouders en opa en oma kunnen buiten lekker een gluhwijntje naar binnen werken.

Conclusie:
Landal greenpark: is een aanrader!! Alles is goed verzorgd en je kan je er zeker wel een week vermaken. Kids en ouders zullen het er naar hun zin hebben.

Skischool: Voor de kleintjes ook goed, het jongste neefje van 2 jaar en 8 maanden kon daar ook al in klasje, veel spelen en af en toe glijden.

Skigebied: Is voor gevorderde skiër leuk maar voor beginner minder geschikt omdat er minder blauwe pistes zijn. Ski liften zijn dé afknapper van het gebied, ze zijn traag en verouderd en relatief gezien duur.

Pistes: ondanks het rotweer waren ze in redelijk goede conditie, zelfs met slecht weer (dagen van + 8 gr) werd er alles aangedaan om alles goed te houden.

Wanneer men zou vragen of ik dit park zou aanbevelen dan zou ik Ja zeggen maar met de opmerking van de liften.

Groet,

Jos

Lees hier de andere reisverslagen

Lees ook:Verse januari-sneeuw in de Alpen: genieten! Fotoverslag deel 1
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Skigebied Sulden
Lees ook:Skiën in Australië; iets totaal anders!
Lees ook:Turkije, veelzijdige wintersportbestemming
Lees ook:Seizoenstart Schladming, 26.10.2007

2 reacties op “Reisverslag Jos: Bad Klein Kirchheim

  1. Roel

    Jos een prachtig verslag en recensie! Ik wilde dit jaar naar Gargellen gaan maar helaas gaat dat niet door. Zo weinig sneeuw als in Bad Kleinkirchheim is daar gelukkig een zeldzaamheid.

      /   Beantwoorden  / 
  2. jan

    Inderdaad: leuk verslag. Beetje jammer voor Jos dat het nu wel gesneeuwd heeft in Karinthie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.