Reisverslag Dave: Hinterglemm

Mijn hartje gaat altijd wat sneller slaan bij het woord Hinterglemm. Het is mijn favoriete wintersportbestemming. Je hebt er in mijn ogen alles: goede, mooie pistes. Je kunt er makkelijk tot in het dal skien, hoeft niet moeilijk te doen met een skibus om bij een lift te kunnen kopen. Alles is op loopafstand en de apres-ski is….gewoon super! Mijn hart maakte dan ook een klein sprongetje toen Dave zijn reisverslag instuurde over, inderdaad, Hinterglemm! En het lijkt erop dat er meer Hinterglemm-fans zijn….

 

Hinterglemm 19 t/m 26 januari 2008

Voor de 4e keer in 5 jaar naar Hinterglemm. Waarom eigenlijk???
Waarom niet zou ik zeggen. Het is mijns inziens het meest ultieme ski- en apresski gebied van Oostenrijk.

Vrijdagavond rond 23.15 uur vertrokken we Dave (daffie) en Barry (mijn neef en goede vriend) uit Valkenburg (ZH). Zonder files en met lekker doorrijden, maar ook voldoende rusten kwamen we zo rond 09.30 uur het dorpje binnen rijden. Het voelde als thuiskomen.

Het hotel was snel gevonden. Midden in het centrum, tegenover de Reiterkogel. links naast de Tanzhimmel/London Pub en voor het Apres-ski Paleis. Veel beter kun je het niet hebben.

Even aangemeld, omgekleedt en snel skies halen en naar boven.
Vanuit het dorp gaan op 3 verschillende plaatsen gondels naar boven. Waar je ook zit; je bent altijd snel bij een gondel. Door deze spreiding is het vrijwel nooit druk en verspreiden de mensen zich snel in het gebied.

De langste wachttijd in de hele week is maximaal 3 minuten geweest, maar meestal kon je direct, of binnen 1 minuut de lift of gondel in.

Het skigebied gaat helemaal rondom Hinterglemm en Saalbach. Je kunt dus iedere dag een andere route of andere pistes doen. Wil je wat verder weg, ga je naar Leogang, maar dan ski je wel zo'n 40 kilometer (heen en terug).

Er is 200 km aan pistes waarvan het meerendeel rood en blauw is. Ook zijn ze over het algemeen erg breed en niet al te druk. Ook voldoende pistes die lekker door het bos gaan en veel variatie.
Qua zwarte pistes kan het gebied nog wel wat uitbreiding krijgen. Er zijn 7 of 8 zwarte pistes (totaal 16 km), waarvan er 2 (Schattberg en Zwolfkogel Nord) vrij pittig zijn.

Vrijwel alle liften zijn modern en er is nog maar 1 plekje waar je echt een sleeplift moet nemen. Verder veel 6 persoons stoeltjesliften (met verwarmde zitjes!) en veel gondels. Alleen in Saalbach zijn nog een paar plaatsen met wat verouderde 2 en 3 persoons stoeltjesliften, maar die zullen de komende jaren wel aangepakt gaan worden.

 

Wij hadden de hele week lekker weer. 5 dagen zon, 2 ochtenden bewolkt en in het midden van de week een dag met een flink pak sneeuw. Helemaal geweldig dus. Vooral in de verse tiefschnee kun je mij vinden. Heerlijk. Daar is veel ruimte voor in Saalbach-Hinterglemm, zonder dat je de weg kwijt kunt raken. Je kunt vrij overzichtelijk off-piste. Je komt vanzelf weer op een piste terecht.


In het Skicircus wordt het Apres-skien met een hoofdletter geschreven.

In het gebied zelf zijn vele gezellige barretjes. Hinterglemm is duidelijk een Nederlandse enclave in de winter en dat is te merken aan de vele barren die zich op de Nederlanders richten. In Saalbach is het allemaal wat meer op Duits en internationaal gericht.

Onze topspots afgelopen vakantie waren:

Goass stall: Onder aan de Reiterkogel is het iedere avond feest. Binnen is het heel sfeervol ingericht en lopen de levende geitjes rond. De animatronics (nep-geiten) dansen en springen (en doen stoute dingen) als de juiste muziek wordt gedraaid.
Buiten is het onder 2 enorme paraplus (en ver daarbuiten) iedere dag van 15.30-19.30 uur groot feest. Met gevarieerde internationale feestmuziek gaat iedereen uit zijn dak. Niet voor niets uitgeroepen tot beste apres-skilokatie ter wereld (in 2006 geloof ik). 3a4 keer geweest.

Vip-bar: leuke paraplubar in het dal bij de skischolen. Erg vol, leuke Nederlandse muziek en iedere dag een apart drankje voor weinig. Leuke bar voor de eerste paar biertjes. Gaat ook tot een uurtje of 19.30 door en er wordt ook nog al eens op de bar of tafels gedanst. 4x geweest, volgens mij

Tanzhimmel: Hoewel de naam anders doet vermoeden zwaaien de nederlandse party-DJ's hier de skepter. Vrij grote lokatie, maar toch altijd wel vrij druk met zo'n 95% Nederlanders en dus ook 95% Nederlandse muziek. Leuk gedecoreerd met bomen in het pand en een leuke lichtshow. We zijn hier 5 keer geweest, geloof ik.

De London Pub zit onder de Tanzhimmel en is meer voor het stappen 's avonds. Met name pop, top 40 en dansmuziek. 2x geweest.

Voor de feestgangers is er het Apres-ski Paleis. Iedere avond feest met Nederlandse DJ's en het wordt door de Lawineboys geexploiteerd. Optredens van Rob Ronalds, Starkoo en de Lawineboys maken het af. Tot een uurtje of 02.00 uur kun je hier hossen en feesten op de beste feestmuziek. Ook hier zijn we een keer of 4 geweest.

Verder heb je nog vele andere tenten, maar daar zijn we niet aan toegekomen. Wolf & Hexenhaus schijnen qua apres-ski ook wel een feest te zijn. Ook heb je midden in de dorpsstraat een open bar, waar het altijd druk en goed toeven is.

Qua Apres-ski is het gewoon helemaal geweldig. Tel daarbij het super skigebied op en je hebt de ultieme wintersportvakantie.

Voor de liefhebbers is er iedere avond een piste open tot 21.30uur, je kunt gratis met een band van de berg af, rodelen (onbeperkt) is slechts € 5,- en er zijn 2 hele grote en uitgebreide funparken voor de stunters. Al met al voor elck wat wils dus.

Ook leuk is je gratis snapshot bij de schatberg en dat op internet precies kunt zien wat je geskied hebt (via het nummer van je skipas). Wij hebben (ondanks het flinke apres-skieen) 275 km geskied in de 7 dagen dat we er waren.

 


Hinterglemm tot gauw!

Dave Hogervorst

Meer foto's van Dave vind je hier 

Lees hier de andere reisverslagen

Lees ook:Toch nog even met de Paas…
Lees ook:Ook sensationeel evenement in Hinterglemm
Lees ook:VIP-bar: Een-na-leukste apres ski tent van Oostenrijk
Lees ook:Der Bolle waaaaaat?
Lees ook:Goasstall: de twee-na-leukste apres ski tent van Oostenrijk

4 reacties op “Reisverslag Dave: Hinterglemm

  1. jos

    Hi dave,

    ik ben ook een aantla keer in Hinterglemm geweest. Hoe was bij jullie het eten in het hotel.

    Toen wij in reisinger zaten was het echt te gek voor woorden!! drie aardappelkroketten 2 plakjes rolade en een soepkom met sla……………………….kortom na het eten nog naar El Burger tegenover tanzhimmel. Toen werd het gerund door dame met haar zoon.

    zitten wel paar mooie pic’s bij

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dave

    eten was niet geweldig, maar ook niet superslecht. maar wat verwacht je ook voor die prijs. porties hadden wat groter gekunt. Maar we hebben er maar 4x avond gegeten. 3x hebben we het niet gered om op tijd (voor 19.30u) bij het hotel te zijn en hebben we bij de tent t.o. Tanzhimmel gegeten. De broodjeszaak is weg. is nu Doner Kebab.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tom

    Dat BZN T-Shirt! :D

    Van 8 tot 15 maart ben ik ook in Hinterglemm te vinden. Vorig jaar dezelfde week geweest en dat was super. Hopen dat het weer dit jaar ook een beetje meezit.

      /   Beantwoorden  / 
  4. caatje

    Hoi Dave,

    Ik ga met de kerst naar saalbach en wilde weten hoe het werkt met het aantal km wat je per week hebt geskied waar je dat kunt opvragen of vinden op internet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.