Onthaasten in een sprookjesachtig huisje in de sneeuw

Het sprookjesachtige FischerhäuslAfgelegen van de bewoonde wereld, omringd door een sprookjesachtig landschap van besneeuwde bergen: het is de droom van vele Nederlandse stellen om de grauwe polder eens te verruilen voor pure ‘quality time’ in de Alpen. Geen jengelende kinderen of zeurende schoonouders om je heen, gewoon lekker met en van elkaar genieten. Met haar ‘Knuffelhutten’ springt de Oostenrijkse bemiddelaar in authentieke berghutten Almliesl in op de wensen van deze romantisch ingestelde stelletjes.

Romantiek tussen het skiën door

In de zon voor het heksenhuisjeNeem de Fischerhäusl in Hollersbach, gelegen in het Salzburgerland vlakbij skigebieden als Pass Thurn–Resterhöhe en Skiarena Wildkogel. Het is een houten huisje, omgeven door bomen en weiden waar je ‘s ochtends reeën kunt spotten. Iets verderop ligt een boerderij, waar lokale producten als yoghurt, melk, boter en jam te verkrijgen zijn. Doordat het gehele interieur van hout is, adem je gelijk de typische lucht van een Alpenhut. In de slaapkamer boven begint de echte ontspanning na een drukke skidag.

Heksenhuisje

Interieur van het heksenhuisjeIn de Hexenhäusl, gelegen in Neukirchen am Grossvenediger, waan je je als Hans en Grietje in sprookjesland. Voor het skiën is geen auto of skibus nodig, de skiroute loopt langs het huisje. De inrichting is typisch Oostenrijks, met veel hout en kleine decoraties. Op bestelling bezorgt de boerin van een naastgelegen bio-boerderij zelfs een romantisch ontbijt of diner met lokale gerechten. Via een houten trappetje kom je in de slaapkamer, waar de koude sneeuw snel vergeten kan worden.

Hoe vind ik zulke rustieke huisjes?

Bijvoorbeeld bij Almliesl. Almliesl is een eigenzinnige verhuurder van een honderdtal authentieke romantische Oostenrijkse bergaccommodaties in alle comfortklassen in alle seizoenen. Originele Almhütten (almboerderijen) vormen het grootste deel van het aanbod. Almliesl heeft een partnership met het Oostenrijkse Staatsbosbeheer waardoor het exclusief een aantal prachtige originele Forsthütten (boshutten) kan verhuren. Ook oude jachthutten van particuliere eigenaars zijn in de brochure en op de website te vinden. Om mensen met hogere comfortwensen te bedienen biedt Almliesl ook een selectie van authentieke nieuw gebouwde accommodaties en grondig gerenoveerde chalets. Kijk op www.almliesl.com voor meer informatie!

Lees ook:Homo’s in de hoofdrol in Tignes
Lees ook:Kaprun en Hintertux best places to go!
Lees ook:Après Ski Overzicht Salzburgerland!
Lees ook:Dutch Design en Swiss Quality in droomgebiedje Vals (CH)
Lees ook:Mobiele telefoon kan je redding zijn in de sneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.