Jamaica weer op de winterspelen

Errol KerrJamaica en wintersport. Dat roept twee associaties bij me op: rum na het skiën, en een bobsleeteam dat in 1988 deelnam aan de Olympische Spelen in Calgary. Maar, zoals we vorig jaar ook al berichtten, er is meer: de Jamaicaan Errol Kerr gaat meedoen in Vancouver!

:

Errol Kerr skiet al een tijdje. Hij is begonnen met de alpine disciplines, maar heeft daar geen grote successen geboekt. Tenminste, niet meer sinds zijn tijd bij de junioren. Toen deed hij het goed, maar sindsdien bleven de successen uit. Vanaf het winterseizoen van 2006-2007 is hij zich gaan richten op de skicross, en met meer succes.

errolkerr1

Skicross is de discipline waarbij vier skiërs tegelijkertijd een parcours met strakke bochten, jumps en schansen afleggen. Degene die het eerst over de finish komt, wint. Omdat je met z’n vieren tegelijk start, is het goed om een beetje ellenbogenwerk te kunnen verrichten. Door zijn ervaring met motorcross en BMX is Kerr hier goed in. Zijn skicross resultaten zijn dan ook niet slecht. In seizoen 2007-2008 heeft hij al een achtste en twaalfde plaats bij een wereldbekerwedstrijd gehaald; vorig jaar een tiende plaats. En op de X-Games werd hij in 2008 vijfde.

Errol Kerr

En waar hij vooral goed in is: op de fotogeniek zijn! Op zijn site staan veel mooie foto’s en filmpjes.

Errol Kerr

Lees ook:Cool Runnings: het Jamaica Ski Team
Lees ook:Sneeuwluipaard vertegenwoordigt Ghana op de winterspelen
Lees ook:Bob de Jong haalt eerste FIS punten bij de skicross
Lees ook:Warsteiner Snow Show 2009 – Winnaar
Lees ook:Tignes organiseert ook voor vrouwen

Eén reactie op “Jamaica weer op de winterspelen

  1. Hossekloshenkie

    van dat bobslee avontuur is een film gemaakt, Cool runnings ! een redelijk grappige film uit 1993, losjes gebaseerd op de deelname van de Jamaicaanen aan de winterspelen van 1988

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.