Skigebied Winterberg vanaf morgen geopend

De sneeuwkanonnen hebben hun werk goed gegaan in Winterberg. Vanaf zaterdag gaat het skigebied Skiliftkarussell Winterberg open. Vandaag gaan er al wat kleinere skigebieden daar in de omgeving open, zoals de Postwiese in Neuastenberg, en het gebiedje Ruhrquelle.

Sneeuwkanonnen doen hun werk in Winterberg

Kunstsneeuw

De aanhoudende koude heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels genoeg sneeuw op de pistes ligt; de sneeuwkanonnen hebben een week lang hun kostbare witte poeder over de pistes kunnen blazen. Verder is er ook een beetje echte sneeuw gevallen, maar lang niet zo veel als hier in Nederland. Het skigebied zal open zijn van 9 uur ‘s ochtends tot half vijf ‘s middags. Vanaf tweede kerstdag, 26 december, zullen ook de verlichte pistes ‘s avonds open zijn van half 7 tot 10 uur.

Koude en sneeuw

Mocht je het begin van de kerstvakantie willen vieren met een dagje op je ski’s of snowboard, zorg er dan wel voor dat je je goed voorbereidt. Volgens de huidige weersvoorspellingen wordt het aardig fris – zaterdag maxima van -5 graden. Zondag zal het wel warmer zijn, tot zelfs iets boven het nulpunt. Maar die dag zal er ook veel sneeuw gaan vallen, met verkeershinder als gevolg. Winterbanden onder je auto en sneeuwkettingen mee dus!

Andere gebieden in het Sauerland

Sneeuwkanonnen doen hun werk op de Postwiese

In Willingen zal zaterdag eveneens het wintersportseizoen van start gaan. Dit skigebiedje is nog wat kleiner dan dat van Winterberg, en ligt iets verder van Utrecht. Maar voor mensen uit het zuiden van Nederland is dit toch al gauw een uur minder rijden.

In de buurt van Winterberg heb je nog de hele kleine Postwiese en Ruhrquelle, die vandaag al openen.

Links

Nederlandstalig weerbericht op skiplezier, uitgebreider Duitstalig weerbericht op winterberg-wetter. Skigebieden: Winterberg, Willingen, Postwiese, Ruhrquelle.

Lees ook:Langzamerhand ook lente in Winterberg
Lees ook:Superveel sneeuw in Winterberg
Lees ook:Verse sneeuw in Winterberg
Lees ook:Winterberg misschien donderdag al open
Lees ook:Dit weekend weer los in Winterberg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.