Wintersport in Frankrijk op het web

Het Franse nationale verkeersbureau, beter bekend als Maison de la France, heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd: www.franceguide.com. Deze site biedt ook toegang tot een zeer overzichtelijke Franse wintersportportal. Jammer dat je op de homepage meteen wordt lastig gevallen met een nogal suffe video van een warming-up op het dak van Nemo in Amsterdam (De Telegraaf tuinde erin en plaatste een grote foto van deze flauwe ‘stunt’ prominent op pagina 3). Ik heb wat rondgesurfd op deze site en bijvoorbeeld dit nette overzichtje van nieuws van de grote gebieden opgeduikeld. Ook de kaart met nuttige reisinfo is goed gedaan.


Verrassend genoeg is er nog een tweede Nederlandstalige site die de grote Franse skigebieden covert.
Die tweede Franse site is www.ski-frankrijk.com die weer doorlinkt naar de Nederlandse versie van www.france-montagnes.com. Op deze site is het met name nuttig om de pagina met speciale aanbiedingen in de gaten te houden.

Erg goed dit soort portals rondom de Franse skigebieden, aangezien zelfs een internationaal gerenommeerd skigebied als Les Deux Alpes het presteert om van een groot ski-opening evenement, de Mondial du Ski & Snowboard, alleen een Franstalige website te lanceren.

Lees ook:De lekkerste kont van het land
Lees ook:Nieuwe tip voor apres-ski topper
Lees ook:Après Ski Hits 2009: Op naar de Top 10!
Lees ook:Skivakantie winnen? Wie wil dat niet?
Lees ook:Après-Ski Hits 2010 SUPER of BLOEPER: Double DJs – Boven op de berg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.