Vanoise Express in Paradiski pas volgend seizoen weer open

Zojuist ontvingen wij het bericht dat de Vanoise Express, de gloedjenieuwe verbinding tussen de gebieden van Les Arcs en La Plagne, pas op 20 december 2008 weer open zal gaan. Al eerder was bekend dat deze lift per direct voor het gehele seizoen gesloten zou blijven vanwege problemen.

Wat een enorme tegenslag zal dat zijn voor dit mooie gebied, dat juist zo bezig is om te vernieuwen en te verbeteren. 

Tijdens een routine onderzoek half december werden enkele problemen aan de buitenste coating van een aantal van de Vanoise Express kabels ontdekt. Vanaf het moment dat de kabelbaan door de autoriteiten is stilgelegd op 22 december 2007 vindt er gedetailleerd onderzoek plaats door verschillende laboratoria. Het complete onderzoek zou eind februari afgerond moeten zijn.

Ongeacht de bevindingen, zullen de kabels (zie hiernaast hoe ze zijn opgebouwd) van de twee Vanoise Express lijnen worden vervangen.

Het bedrijf dat de installatie heeft gebouwd, heeft een order geplaatst voor nieuwe kabels op 15 januari jl. De eerste levering zal plaatsvinden eind mei. Het werk wat gepaard gaat met de installatie van de nieuwe kabels zal de gehele zomer in beslag nemen, zodat de kabelbaan het komende winterseizoen weer operationeel zal zijn.

Ik heb zelf vorig jaar achter de schermen van deze indrukwekkende lift een kijkje kunnen nemen (zou dat iets met de problemen te maken kunnen hebben??). Zie hier voor het verslag daarvan!

Lees ook:Vanoise Express deze hele winter buiten bedrijf!!
Lees ook:Paradiski investeert flink in vernieuwing skigebied
Lees ook:Race tegen de klok voor liftmonteurs in Val d’Isere
Lees ook:Poma vs Doppelmayr – strijd om de meest prestigieuze lift
Lees ook:43 mensen urenlang vast in kabelbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.