Nederlanders in de sneeuw – aflevering 1

De komende tijd zal ik regelmatig de moedige initiatieven onder de aandacht brengen van Nederlanders die het hebben aangedurfd om ergens in de sneeuw een nieuw bestaan op te bouwen. Deze rubriek start meteen met een heel sympathiek hotel in een klein-maar-fijn skigebied: Gasthof Sonneck in Werfenweng. Langlaufers zitten helemaal top in dit hotel: de loipes starten pal voor het huis. Het skigebied is sympathiek, zeker voor gezinnen zoals je ook op de website van de liftmaatschappij ziet. De ruime bus van het hotel wordt ook volop ingezet om gasten te laten genieten van dagtripjes naar de grote skigebieden in de buurt (zie de Salzburger Sportwelt).

Het gezin van Jaco en Ineke Sillevis heeft de moedige stap vanuit de randstad naar het Oostenrijkse platteland gewaagd, maar als echte skifanaten hebben ze er nog geen moment spijt van gehad. Jaco, een oud-cricket international, is trots op zijn contacten met Oostenrijkse skitoppers. In de eetzaal hangt een paar afdalingski’s van Herman Maier die hij op de kop heeft getikt. Beide zoons werken als skileraar in skigebieden in de buurt en dochterlief – zij skiet ook wedstrijden – gaat nu naar een Oostenrijkse middelbare school.

Vanaf dit seizoen staat Ineke Sillevis zelf te koken en dat staat garant voor de beste Oostenrijkse en internationale gerechten. Lees hieronder ook de andere nieuwtjes van dit pension!

Jaco stuurde me de volgende nieuwtjes:

1. Ineke is onze chefkok. De zomer heeft ze met vlag en wimpel doorstaan: het was hektisch met veel overnachtingen met ontbijt en veel a-la-carte maaltijden. Nog drukker dan in de afgelopen winter! Onze keuken is Österreichisch und International.

2. Naast het huis achter het zwembad wordt We bouwen een Müllraum naast het huis achter het zwembad met ook nog veel opslagruimte.

3. Op dit moment zit ik met vingers vol met vulspul te typen daar we vol aan het verven zijn. Alle gangen en zoveel mogelijk kamers komen aan de beurt.

4. Alle kamers worden van nieuwe gordijnen voorzien.

5. We bouwen een Stube in het achterste stuk van de eetzaal, voorzien van banken makkelijke stoelen, barkrukken, bartafels en een doorgang naar de bar.

6. Ook maken we beneden nog een receptie.

Kortom we vullen wel onze tijd en hopen nog wat over te hebben om in de eerste sneeuw te skien.

7. Sinds kort hebben we een weblog: www.famsillevisinoostenrijk.web-log.nl

Lees ook:Eerste gipsvlucht in voorbereiding
Lees ook:Dutch Design en Swiss Quality in droomgebiedje Vals (CH)
Lees ook:Op naar Tignes!
Lees ook:Strooizout beschadigt huis: 13000 euro schadevergoeding
Lees ook:Vrouwen mogen niet springen

Eén reactie op “Nederlanders in de sneeuw – aflevering 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.