Met de trein op krokusvakantie

WintershuttleMocht je geen zin hebben om te rijden naar je Oostenrijkse bestemming in de krokusvakantie, dan kan je de wintershuttle nemen. Een nachttrein die je van Utrecht, Den Bosch of Eindhoven naar je skigebied brengt.

Wanneer?

De wintershuttle vertrekt vrijdag 19 februari vanaf Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven, en komt zaterdagmorgen aan in Oostenrijk. De terugreis zal 27 februari zijn, zaterdag-op-zondagnacht.

Hoe?

De trein bestaat uit rijtuigen van een Duitse spoorwegmaatschappij, met coupés met zes zitplaatsen. Er zijn geen ligplaatsen. Bagage mag onbeperkt meegenomen worden, er zullen ook speciale bagagerijtuigen meerijden. En je kan ook alvast trainen voor de après-ski: er is een bar in het midden van de trein, die tot een uur of één geopend zal zijn. Zaterdagmorgen zijn daar ook broodjes en koffie verkrijgbaar.

Waar?

Diverse Oostenrijkse bestemmingen zijn met deze trein te bereiken; sommige zonder, en sommige mét bustransfer.  Kijk voor een volledige lijst op de Wintershuttle site.

Wat kost dat?

De nu nog verkrijgbare tickets kosten 155 euro. Voor een eventuele transfer worden ook nog kosten in rekening gebracht, tussen de 15 en 30 euro. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het tarief.

Waarom?

Persoonlijk vind ik dit nogal prijzig – 155 euro voor een retourtje wintersport. Als je een auto deelt met een aantal mensen ben je een stuk goedkoper uit! Maar het heeft wel zo z’n voordelen: zaterdagochtend al aankomen, een beetje slapen (als je dat zittend lukt), en zeker geen last van files.

Lees ook:Vliegen naar de sneeuw: soms een lekker alternatief
Lees ook:Wintersporttreinen rijden weer vanaf 19 dec.
Lees ook:Treinvertragingen? Het kan altijd erger!
Lees ook:Met het vliegtuig op wintersport
Lees ook:Wintersporttrein komend seizoen nu al boekbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.