Frustrerende situatie wedstrijdcircus

De hele wereldelite van de Alpiene skisport bevindt zichmomenteel in Beaver Creak Colorado waar de sneeuwcondities perfect zijn. Ideaal zou je denken: de in Europa afgelaste wedstrijden (St Moritz en Val d'Isère) kunnen we nu gewoon naar Beaver Creak verplaatsen. Alle skiërs zouden zielsgelukkig zijn met deze oplossing: eens een paar weken op dezelfde plek blijven en onder dezelfde omstandigheden kunnen trainen en racen is natuurlijk geweldig. Maar hier gooit de commercie roet in het eten: het verplaatsen van wedstrijden kost om duistere redenen meerdere tonnen aan harde cash.

Als ik een duurbetaalde full-prof was zou ik denken: "Schijt! Ik blijf hier een bouw een mooie wedstrijd en een mooi feestje met mijn collega's." De eeuwige vraag van "wie is nu de slaaf van wie" dringt zich hier op. Wat denk jij?

Hieronder nog een plaatje van de gelukkige winnaar van de downhill van Beaver Creek: Bode Miller (die eindelijk weer eens een behoorlijke prestatie neerzet).

Bode Miller 

Lees ook:FIS Alpine Ski World Cup: Svindal is Terug!
Lees ook:Aksel Lund Svindal wint World Cup skiën Overall
Lees ook:Bob de Jong haalt eerste FIS punten bij de skicross
Lees ook:Wintersportblog interviewt Nicolien Sauerbreij
Lees ook:Twee kwalificatiekansen voor Sauerbreij in de VS

Eén reactie op “Frustrerende situatie wedstrijdcircus

  1. Claire

    Nu de sneeuw eindelijk aan het vallen is, wordt de situatie rondom de Europese wedstrijden een stuk beter. Dit weekend valt de beslissing rondom de Dames Super G en afdaling in Val d’Isere op 16 & 17 dec. Spannende tijden in ieder geval voor de gastlanden!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.