Archief: juni 2012

Skiën in de zomer op grote hoogte!

Wintersportfanaten opgelet! Heb jij ook ontzettend veel zin om nu al te skiën of snowboarden maar ben je uitgekeken op de korte indoor pistes? Weet je niet wat je dit jaar in je zomervakantie gaat doen en wil je weleens iets anders dan zon, zee en strand? Kies dan voor zon, sneeuw en prachtige berglandschappen!

Wintersport Experience juni 2012

De Wintersport Experience is een programma van de NSkiV waar kinderen en jongeren kunnen proeven van wintersport. Van skiën en snowboarden tot biatlon en skispringen, er is genoeg te beleven. Topsporters, lokale verenigingen en beheerders van verschillende accommodaties slaan de handen ineen om een top programma neer te zetten. Tegelijk proberen zij de wintersportmogelijkheden die ons land rijk is te promoten, en dat alles midden in de maand juni.

Blessures voorkomen? Dance the Warm-up!

Uit cijfers van Stichting Consument en Veiligheid blijkt dat jaarlijks zo’n 59.000 wintersporters een blessure oplopen. Van dit aantal word minder dan de helft medisch behandeld. Dat neemt niet weg dat ongeveer 26.000 mensen wel in het ziekenhuis of bij de dokter belanden. Blessures aan de knieën, als gescheurde en verrekte kniebanden, komen verreweg het meeste voor. Andere veel voorkomende letsels zijn fracturen aan onderbeen en enkel en aan onderarm en pols.

Genieten in Zermatt

Zermatt is een van de grootste skigebieden van Zwitserland en ligt onderaan de voet van de Matterhorn, de berg die ook staat afgebeeld op de bekende Toblerone chocolade. Met meer dan 300 kilometer aan pistes een een hoogte van 3.883 meter is Zermatt niet alleen het hoogste skigebied van Europa, maar heeft het ook het grootste zomerskigebied. Van de beginnende wintersporter tot aan de vergevorderde, in Zermatt is er voor ieder wat wils!