Je hond mee op wintersport?

Je hond mee op wintersport? Tuurlijk, hij/zij heeft toch ook recht op vakantie! Zonder gekheid: je ziet het wel steeds meer. En waarom niet eigenlijk? Met de kwakkelwinters in Nederlanders weet je trouwe viervoeter ook niet meer wat dat koude, witte goedje is….De Telegraaf schreef er vandaag een aardig artikel over. Vergeet je de bril van je woefie niet?

De hond gaat steeds vaker mee op reis. Maar denkt u dan ook aan de veranderende weersomstandigheden voor uw trouwe viervoeter? Immers, niet elke hond heeft een dikke vacht die het lijf warm houdt. Of wel eens gedacht aan bescherming van de ogen bij felle zon, wind of kou? Wij mensen zetten toch ook een zonnebril op als we lekker gaan skiën in de schitterende witte sneeuw.

Bril

In omstandigheden waarin we onze ogen moeten beschermen, zetten we een bril op. Dus waarom ook niet de ogen van uw trouwe hond koesteren? Zelfs voor een aantal oogaandoeningen zijn deze brillen een goede bescherming tegen schadelijke uv-straling en worden traanogen bij wind voorkomen. De gepatenteerde hondenbrillen van Dog-Goes zijn er in de Modellen Pro en Basic, met blauw spiegelglas. Uiteraard in 4 verschillende maten, want geen één hond is hetzelfde. Prijzen vanaf Î56.

www.hondenbrillen.nl

Schoenen

De zachte kussentje op de voetzolen van uw viervoeter moeten ook verwend worden bij veranderende weersomstandigheden. IJs en pekel kunnen het voetbed beschadigen en wondjes veroorzaken. Vandaar dat er voor de tere pootjes, speciale hondenschoenen zijn ontworpen. Lekker warm en comfortabel. Met klittenband om de poot te winden. Prijs vanaf Î9,95. Tip: voor u op vakantie gaat met een langharige hond is een bezoekje aan de trimsalon een goed advies. Laat de haren tussen de voetzolen en de lange haren om de poten heen wegknippen. Dit voorkomt klontvorming van ijs tussen de voetzolen wat pijnlijk is voor uw hond.

En inmiddels zijn we er wel aan gewend: de hondenkleding. Vooral voor oude en minder bewegelijke honden zeer nuttig in de sneeuw. Jasjes zijn er tegenwoordig vanaf Î15,95. Tip: honden houden zich in koude omstandigheden alleen op temperatuur door te bewegen. Dus voorkom dat uw hond lange tijd stilstaat.

www.hondenkleding.nl

Hondenhotels

Er zijn in de wintersportgebieden wel mogelijkheden om je hond mee te nemen. Zo is er in Saalbach een goed hondenhotel, maar ook
Hotel Riederhof in het plaatsje Ried (Oberinntal) laat honden toe.

Dit dorpje ligt op
een kwartiertje met de skibus van Fiss, en is ook helemaal toegespitst
op het meenemen van je hond op wintersport. Ze bieden allerlei
vermaak/oppas/wandelingen aan voor je hond terwijl je aan het skiën
bent. Je krijgt op je kamer een speciale deken en voorzieningen voor de
hond, en hij mag gewoon het restaurant in.

http://www.hotel-riederhof.at/de/ueber-uns/tierlieb/ 

Bron: De Telegraaf, aangevuld door wintersport.blog.nl 

Lees ook:Verse sneeuw: vooral in Frankrijk en W-Zwitserland
Lees ook:FAQ: waar op letten bij skibril?
Lees ook:Ook First Dog geniet van de sneeuw!
Lees ook:Nieuwe collectie wintersportbril.nl
Lees ook:Husky slee tocht in Tignes

5 reacties op “Je hond mee op wintersport?

  1. jos

    Extra tippie: wanneer je gaat lopen met de hond let dan op dat je zomin mogel;ijk door de dorpen loopt waar erg veel met Split steentjes wordt gestrooid, dit is erg scherp.

    Voor verdere bescherming voor de zooltjes kun je ook een grote pot uierzalf kopen en daar de poot indruken voordat je gaat lopen. Dit voorkomt ijs en sneeuw kleven en ook verzorgt het.

    Let ook op wanneer er oude sneeuw ligt of kunstsneeuw. Dit heeft een scherp structuur en kan onder de voetzolen behoorlijk scherp zijn. Pas ook op met opgevroren sneeuw die scherp kan zijn. het lijkt overdreven maar er zijn zeer veel zenuw uiteinden in de zooltje en voeten van de hond.

    Laatste Opmerking: Het is geweldig om sneeuwballen te gooien maar Gooi AUB niet de hele.tijd naar de hond zodat hij de sneeuwballen vangt. Krijgt hierdoor erg veel te koud vocht binnen wat ook tot diaree kan komen. OOk is het lopen op erg glade ondergrond niet aan te bevelen, sneeuw bied in 99% van de gevallen genoeg houvast maar ijs is erg slecht. Het is voor veel mensen grappig om te zien als een hond op zijn plaat glijdt maar de heupen en de benen van de hond denken daar heel anders over!!!! Het is immers voor een menspersoon ook niet lekker om in de spagaat te vallen op relatief hard ijs. Vaak worden de banden rondom de gewrichten behoorlijk benadeeld.

    Verder is het geweldig om met de hond te gaan, er staat er hier al één helemaal blij te kwispelen omdat we morgen weer met hem naar de sneeuw gaan.

    Groet

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia

    Hee jos, wat leuk om jouw tips te horen! Blijkbaar heb je veel ervaring met het op wintersport gaan met je hond. Ik ben erg nieuwsgierig waar je dan naar toe gaat (welke omgeving/welk hotel). Misschien vind je het leuk om dat nog even met je te delen! En wellicht wil je dat wel in een reisverslag doen, aangezien ik begrijp dat je zeer binnenkort weer gaat????

      /   Beantwoorden  / 
  3. jos

    het reisverslag is al onderweg!!

    Ik zal nog het één en ander op papier zetten

      /   Beantwoorden  / 
    1. Elly

      hallo jos , heb je het reisverslag nog ergens op je computer bewaard zodat ik het ook kan krijgen?
      wij denken er ook over om onze hond mee op wintersport te nemen, maar zien er ook wel tegenop, heeft iemand misschien nog meer tips?

        /   Beantwoorden  / 
  4. Willy

    Hallo mede wintersportgangers MET de hond,

    Omdat mijn man dit jaar niet mag skieen en onze kids toch heel graag naar de wintersport willen, gaan we toch en mag onze hond nu mee.

    Ze vindt de sneeuw prachtig en heeft er nu al van kunnen genieten. Nu heb ik wel een vraagje: je hoort vaak dat je dan voor de honden “schoenen” kan kopen, dit ter afwisseling van de uierzalf of vaseline. Hebben jullie hier ervaring mee?
    Wat moet je nog meer meenemen of rekening mee houden als de hond mee gaat?

    Ik hoop dat jullie reageren, want ik zag dat deze berichtjes toch alweer van een jaar geleden waren.

    Groetjes, Willy

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.