Völkl ski “The Grizzly”

Afgelopen zomer won deze ski 3 awards: op het gebied van Innovatie, Design en Functionaliteit. Dit gebeurde tijdens de Plus X Awards in Keulen, een wedstrijd op het gebied van technologie, sport en lifestyle. De ski combineert 2 nieuwe Völkl technologiën, namelijk Power Switch en iPT Wideride bindingen. Hieronder zie je The Grizzly en de Power Switch technologie in detail.

Ook de bindingtechniek op de Grizzly viel al eens in de prijzen. De iPT Wideride bindingen werden namelijk beloond tijdens de Winter Ispo 2008 in München. De Ispo-jury in vond namelijk dat de binding het beste was in de kategorie “European Ski 2008″.

:

Power Switch
De Power Switch techniek is vooral te herkennen aan de draaiknop op de staart van de ski. Er lopen 2 carbon “stangetjes” met veren aan de uiteinden over elke ski. Door aan de knop te draaien span of ontspan je deze veren. Daardoor stel je dus de flexibiliteit van de ski af. De knop heeft drie standjes:
- Power: als je hard wilt gaan en veel energie uit de ski wilt krijgen, een “harde” afstelling dus.
- Dynamic: iets meer relaxed, echt een tussen standje.
- Cruise: flexibele afstelling, voor als je rustig aan wilt doen.

De Grizzly is een allmountain ski, je moet er dus overal mee uit de voeten kunnen. Het lijkt mij wel een ruige ski om eens te testen. Iemand ervaring met deze Grizzly?

Source: völkl, plusxaward.de

Lees ook:Salomon IVY ladies board getest
Lees ook:Lotto Sport Awards: snowboarders vallen in de prijzen
Lees ook:Atomic, Salomon en TECNOpro skibindingen moeten terug naar fabrikant
Lees ook:K2 roept Autobinding 2007 terug
Lees ook:Poll Uitslag “Er Moet een Helmplicht voor Wintersporters Komen”

2 reacties op “Völkl ski “The Grizzly”

  1. Teus v Hemert

    Al reacties omtrent de ervaring met de grizzly ski?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Léon Kaptein

    Ik heb deze ski begin dit jaar aangeschaft. Tot nu toe heb ik absoluut geen spijt, want het is de beste ski waar ik tot op heden op heb gestaan. De lengte van mijn ski is 1,70m. Hiervoor skiede ik op een slalomski van Salomon (Salomon Equipe 10 3V/1,60m), omdat ik graag op een goede piste mijn snelle carvebochten ski. Om deze reden was ik weinig in de poeder te vinden, omdat dat met een slalomski-tje geen comfortabele aangelegenheid is.
    De Grizzly is een ski, die door zijn oppervlak voldoende drijfvermogen heeft om door de poeder te ploegen. Maar, op de piste doet hij weinig onder voor mijn slalomski’s. Zéér stabiel, kan hoge snelheden met gemak aan en de bochten stuurt hij erg strak in. Het enige verschil met mijn Salomon’s is, dat je voor korte bochten iets meer moet werken. Voor lange bochten is er geen verschil. Kortom, een All-mountain ski die zich echt All-Mountain mag noemen. Ik vermoed, dat ik weinig meer op mijn slalommetjes zal skiën.

    Ondanks de prijs een AANRADER!!!!

    Nog even over de Power Switch; ik heb al snel de switch op “Power” gezet, omdat ik van een stugge ski hou. Ook in de poeder komt de ski dan goed uit de verf. De andere standen heb ik niet echt getest, want ik heb mijn vraagtekens bij deze knop. Wellicht kom ik hier later op terug hoor als ik wat meer uurtjes op deze fantastische ski heb doorgebracht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.