Verkoopstijging Helmen Duitsland

Van het één komt het ander. Het veelbesproken ski-ongeluk is bij de Duitse wintersporters niet in de koude kleren gaan zitten. Er is een heuse helmen “boom” in ons buurland aan de gang: vele verkooppunten merkten de afgelopen dagen een duidelijke stijging in de verkoop van helmen.
:
:
:

Helmen Boom!
Er is een echte run op skihelmen aan de gang sinds het nieuwe jaar is ingegaan. Dit heeft voornamelijk met het ski-ongeluk van de Duitse MP van Thüringen, Dieter Althaus, te maken (hier en hier). Blijkbaar is het een ware reality-check geweest voor menig Duitstalige wintersporter en maken zij zich ook zorgen om hun veiligheid op de piste. Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse sportzaken namen tot maandag 20.000 helmen af bij Uvex, en dochtermaatschappij Alpina. Dit is vijf keer zoveel als vorig jaar in dezelfde periode. In het bijzonder zijn de helmen voor volwassenen populair.

Normaal gesproken worden er in deze Alpen landen per seizoen zo’n 900.000 helmen afgezet. Dit jaar was de verwachting dat het er zo’n 1.000.000 helmen zouden zijn. Vooral snowboarders en mountainbikers hebben de helm populair gemaakt in de afgelopen 3 jaar. Ook de helmplicht (bij kinderen) in vele skischolen hebben hieraan meegeholpen, aldus de verkoper van helmenproducent Casco. In seizoen 2006/2007 had 1 op de 4 Duitsers een helm op tijdens het wintersporten, bij de kinderen was dit iets meer dan de helft.

Lees ook:Een helm op met wintersport helpt!
Lees ook:Nog maar een keertje: de helm-discussie
Lees ook:Fijn, zo’n helm!
Lees ook:Gebruik je een helm? En je kinderen?
Lees ook:ADAC skihelmtest: goed hoeft niet duur te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.