Fijn, zo’n helm!

De Amerikaanse Julia Griggs (6 jaar) is blij met haar skihelm. Zonder die helm zou ze niet meer in leven zijn, of op z’n minst een zeer ernstige hersenbeschadiging hebben.

Ongeluk

Julia en haar familie waren een dagje aan het skiën in Afton Alps, een skigebiedje in Minnesota, in de Verenigde Staten. Ze was voor haar vader uit aan het skiën, toen ze even niet oplette, en met volle vaart met haar hoofd tegen een boom aan knalde.

Gewond

Aan het ongeluk hield Julia een gebroken neus over, en een gebroken rechterbeen. Maar ze leeft nog, hetgeen ze volgens doktoren te danken heeft aan het dragen van haar helm. Als ze die niet had gedragen had ze in het beste geval een ernstige hersenbeschadiging gehad, en in het ergste geval was ze overleden.

Typisch Amerikaans

Het arme meisje is maar net bekomen van de schrik, en moet meteen al met de media gaan praten van haar ouders. Blij als ze zijn met hun niet al te gewonde dochtertje, willen ze op deze manier andere ouders overhalen om ervoor te zorgen dat hun kids een helm dragen tijdens het skiën.

Onder de kerstboom zal Julia dit jaar een nieuwe roze helm vinden!

Link: artikel en radiointerview op MPR. Helmentest op wintersport blog.

Lees ook:Voorbereidingen helmplicht in Californië
Lees ook:Een helm op met wintersport helpt!
Lees ook:Nog maar een keertje: de helm-discussie
Lees ook:Tragisch Ski-Ongeluk Duitse Minister-President en Slowaakse Vrouw
Lees ook:Een helm bij skien of boarden: stoer of stom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.