Nederlander Gewond door Apres Ski Show

Telegraaf.nl: Een 51-jarige Nederlander is in de Oostenrijkse wintersportplaats Fügen levensgevaarlijk gewond geraakt in een kroeg.

:
:
:
:

Meedrinkende barmannen en vuurshows: foute combinatie?
Op het moment dat je zoiets meemaakt is het natuurlijk fantastisch om naar te kijken. Ik heb het zelf regelmatig in de Schatzi in Ischgl gezien, erg spectaculair! Maar dat het fout kan gaan is natuurlijk niet moeilijk voor te stellen met vloeibare “brandstof”, zoals de Stroh rum in kwestie, en barmannen die over het algemeen ook lekker mee drinken.

Laten we er maar van uit gaan dat dit hier niet het geval was trouwens, ik wil alleen maar aangeven dat het risiko misschien wel groter is dan dat je denkt op het moment van zoiets gaafs.

Vuurshow in Fügen
De man was in een café waar op dat moment een zogenoemde vuurshow werd gehouden. De Spaanse barman had het publiek eerst opgejut om veel te drinken. Daarna stak de kelner in het kader van de show grote hoeveelheden rum aan. Toen het drankje enkele seconden brandde, schonk de barman opnieuw rum bij. Daarbij vatte de kleding van de Nederlander, die aan de bar stond, vlam.

Hulp van kroegbezoekers
Andere kroegbezoekers kwamen het slachtoffer direct te hulp en wisten de vlammen te doven. Toen had hij echter al zware tweedegraads brandwonden aan zijn hoofd en bovenlijf opgelopen. De wintersporter werd naar een ziekenhuis in Innsbrück gebracht en verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

Een andere gast raakte bij het drankfestijn lichtgewond aan zijn hand.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n apres-ski gebeuren waarbij ze de 80% rum in de vlam zetten:

Lees ook:Nederlandse skiër verongelukt in Oostenrijk
Lees ook:Twee Belgische snowboarders omgekomen in Oostenrijk
Lees ook:Back from Paradise called Hinterglemm
Lees ook:Sneeuw of overstromingen??
Lees ook:Nederlandse Wintersporter Dodelijk Verongelukt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.