Bizar: Dood Snowboarder “Live” op Twitter

De dood van een 29-jarige Britse snowboarder is “live” op Twitter te volgen geweest. De man in kwestie maakte samen met zijn zakenpartner deel uit van een groep van 30 jonge ondernemers (nieuwe media) die op zakenreis waren in Verbier. Maandag rond 16.00 uur begon het Twitter drama.

Real Life Twitter soap loopt slecht af
Rob Williams en Jason Tavaria, de oprichters van een succesvol Brits bedrijf (Dolphin Music > 1 van de snelst groeiende Britse bedrijven), besloten aan het eind van de middag om nog wat langer door te gaan dan de rest van de groep wintersporters. Ondertussen was er een sneeuwstorm opgestoken en was het zicht uitermate slecht. Toen de twee mannen niet terug kwamen en zich ook niet bij de groep meldden, gebruikte groepsgenoten de social network website Twitter om de telefoonnummers van de twee te achterhalen. Hiermee hoopten ze de signalen van de twee op te pikken en ze daarmee terug te vinden. Voor Jason was hiermee de redding dichtbij, voor Rob was het helaas al te laat.

Succesvolle zoektocht dankzij Twitter en iPhone
De Twitters posts werkten, de telefoonnummers werden achterhaald. Jason Tavaria was in staat om met Google Maps op zijn iPhone een GPS signaal terug te zenden naar de groepsgenoten. Zij stuurden dit door naar het reddingsteam. Ondertussen werd er volop “getwitterd” door de ongeruste groepsgenoten. Jason was namelijk wel gevonden, alleen hadden hij en Rob elkaar ook uit het oog verloren in de extreem slechte weersomstandigheden (zie Twitterberichten onder). Het reddingsteam zocht verder naar Rob, wat extra moeilijk werd gemaakt door het slechte zicht. Pas laat op de avond werd hij dood gevonden. Rob had zijn snowboard niet aan waaruit blijkt dat hij waarschijnlijk wist dat hij flink in de moeilijkheden zat. Hij overleed door 20 meter over een steile helling te glijden en daarbij op een rotspartij te landen (bron).

Hieronder lees je de Twitter berichten:

Lees ook:Weer minstens twee lawinedoden in Zwitserland
Lees ook:Vermiste Belgische snowboarder overleden
Lees ook:Een dode en vijf gewonden door lawine in Zwitserland
Lees ook:Veel slachtoffers door lawines in de Alpen
Lees ook:Live verslag vanuit de sneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.