Vermiste Belgische snowboarder overleden

In het Duitse Feldberg is vandaag een vermiste Belgische snowboarder dood teruggevonden. Het verhaal van de vermissing is nogal vreemd en raadselachtig.

Afgelopen zaterdag was de 28 jarige Belg aan het snowboarden op de pistes in Feldberg, toen hij tegen een dertienjarig meisje aan botste. Het meisje raakte zwaar gewond, en de man kreeg ruzie met haar ouders. De Belg heeft vervolgens boos zijn snowboard aan de kant gesmeten en is zomaar het bos ingelopen.

Zijn vriendin, ook in Feldberg op vakantie, stond al die tijd beneden aan de piste op hem te wachten. Ze sprak hem aan de telefoon, en hij zou dadelijk komen. Na een uur was hij er nog niet. Zijn vriendin is hulp gaan zoeken, en hoorde toen van het ongeval en het weglopen van haar vriend.

Drie uur na de verdwijning van de Belg belde hij zijn vriendin helemaal in paniek. Zijn vingers waren aan het bevriezen en hij was de weg kwijt, hij wist helemaal niet waar hij was. Ook durfde hij geen stap meer te zetten uit angst in de sneeuw weg te zakken. Later kreeg ze geen telefonisch contact meer met hem – waarschijnlijk was de batterij van zijn toestel leeg.

De zoekactie kwam, volgens de vriendin van de vermiste Belg, erg laat op gang. Ze had het gevoel niet serieus genomen te worden duur de hulpdiensten, en pas in het donker werd met de actie begonnen. Tevergeefs. ‘s Zondags zou er met een helicopter gezocht gaan worden, maar door het slechte weer was dat onmogelijk.

Uiteindelijk is het levenloze lichaam van de man vanmiddag pas gevonden.

Volgens verschillende Duitse kranten was de man stomdronken tijdens het ongeval. Zijn vriendin geeft toe dat hij wat gedronken had, maar ontkent stellig dat hij dronken was.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Lindsay Vonn Wint Overall World Cup Alpine Skiën
Lees ook:Lawinedrama Kamtsjatka eist zeven levens
Lees ook:Fijn, zo’n helm!
Lees ook:Belgen slaan en schoppen Oostenrijkse skiliftbediende het ziekenhuis in
Lees ook:Lawineslachtoffer ligt 8 uur naast overleden vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.