Op wintersport met Google Earth – Aflevering 1

 

We weten inmiddels allemaal dat Google de nieuwe Microsoft is: het IT-bedrijf met de beste ideeën en de handigste tools. Met name Google Earth is wereldwijd ingeslagen als een bom. Met dit magische virtuele aardbolletje lijkt Google een tweede wereldwijd bijna-monopolie in handen te hebben. Niemand minder dan president Chirac heeft 6 miljoen euro over de balk gesmeten voor een puur Frans tegenoffensief: de Géoportail. Je gelooft het niet maar direct achter de Franse grens wordt alles wit en ook militaire installaties zijn uitgegumd. Aan het vernietigende artikel op www.pistehors.com heb ik niets toe te voegen. Ik zal de komende tijd hier dan ook regelmatig aandacht besteden aan wat Google Earth voor wintersporters gaat betekenen. Klik hieronder voor Aflevering 1.

 

Op wintersport met Google Earth – Aflevering 1

Om te snappen hoe wintersportgebieden gebruik kunnen gaan maken van Google Earth is het slim om dit artikel over KMZ- en KML-bestanden te lezen. Op steeds meer wintersport-portals en -websites kun je deze kleine bestandjes downloaden. Open je zo'n bestand dan wordt automatisch Google Earth opgestart (mits op je PC geïnstalleerd) en zoom je meteen in op een bepaald gebied waar icoontjes op de aarbol zijn geplant. Klik je op zo'n icoontje dan zie je allerlei nuttige gegevens over die locatie. Probeer het eens met www.ridertech.com of www.world-ski-resorts.com. Een hele mooie voor toerskiërs is www.bivouak.net: hier vind je naast GPS-data ook kml-bestanden waarmee je in Google Earth zulke mooie 3D-routeafbeeldingen genereert (vooral als je het beeld kantelt naar een horizontale view) dat je je weg ook wel zonder GPS kunt vinden.

 

Tenslotte: het plaatje helemaal bovenaan dit artikel is een beetje een flop. Het Oostenrijkse skioord Hochfügen schermt op haar website met rijke omgeving voor Google Earth. Maar als je het kmz-bestand download dan crasht het programma en is het feest al over voor het begonnen is.

Binnenkort meer!

 

 

Lees ook:Gaaf: door de alpen vliegen met Google Earth
Lees ook:3D pistekaarten met filmpjes van de pistes en liften
Lees ook:RTL Snowmagazine: Maak het of Kraak het
Lees ook:Na Google streetview nu ook Google pisteview?
Lees ook:Ik ben lid van Snow-Forecast.com!

2 reacties op “Op wintersport met Google Earth – Aflevering 1

  1. Heleen

    Wist je dat je ook je GPS-gegevens kunt uploaden naar Google Earth? Dat is echt super, dan zie je precies waar je hebt geskied. Heleen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.