Hoe maken we de wintersporter lekker?

"Mooie zeg die bergen, dus de Matterhorn ligt bij Ellmau, laten we daar heengaan!". "Ja maar in Gerlos zie je de Kitzsteinhorn zo liggen, dan kunnen we altijd nog in Kaprun gaan skiën als er te weinig sneeuw ligt". Het zijn gedachten die in je op kunnen komen als je de nieuwe wintersport-reisgidsen doorbladert.

Het doet een beetje denken aan de zomergidsen voor jongerenvakanties. Als je de touroperators mocht (mag?) geloven kom je in Salou, Alanya en Kreta dezelfde vriendinnengroepen tegen, met dezelfde kleding!

Dit kan twee dingen betekenen, óf de touroperator zit (om wat voor reden ook) om plaatjes verlegen, of het panorama is werkelijk niet te pruimen. Als 'ervaringsdeskundigen' kunnen we dat laatste in ieder geval bestrijden. Als je alleen de polder gewend bent overrompelt elk skigebied je, zeker met voldoende sneeuw en zon.

Nog een paar voorbeelden: Vrij-uit heeft de Matterhorn niet alleen bij Ellmau een plaats gegeven, we signaleren de berg ook in Mittersill en Klosters. En in Ehrwald kijk je tegen hetzelfde bergpanorama aan als in Skiwelt Wilder Kaiser.
Volgens Oad kun je in Gerlos zo de Kohlmaiskopf (Saalbach) op met uitzicht op de Leoganger Steinberge. Het zou mooi zijn, dat wel…

Lees ook:Gletsjer in hoogste skigebied ter wereld is gesmolten
Lees ook:Opwarming van de aarde?
Lees ook:Genieten in Zermatt
Lees ook:Na 6 april nog even op de skies? Hier kun je terecht!
Lees ook:Alpenweerpraat: genieten

2 reacties op “Hoe maken we de wintersporter lekker?

  1. Claire

    Tja, het is toch wat… Ze denken zeker dat wij als onschuldige wintersporters toch niet weten wat we kunnen verwachten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sjoerd

    Niet alleen de foto’s van de buitenboel klopt vaak niet, ook de foto’s van de kamers van een chalet/appartement/kamer zijn vaak niet juist. Toch jammer dat ze de boel zo bedonderen. Aan de andere kant, een beetje doorgewinterde (…) reiziger komt niet zo snel meer in een oud, lelijk en vies hok terecht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.