Vanoise Express deze hele winter buiten bedrijf!!

Deze ochtend bereikte ons het bericht dat de Vanoise Express, de bekende lift die als verbinding tussen La Plagne en Les Arcs gebruikt wordt, deze hele winter buiten bedrijf zal zijn! Een van de twee belangrijkste kabels is van dusdanige kwaliteit dat het exploitatiebedrijf besloten heeft de lift uit de running te halen. Een catastrofe voor het gehele wintersportgebied Paradiski.

In dit artikel van Claire, uit april 2007, blijkt nog wat een fantastische verbinding het eigenlijk is. Het skigebied Paradiski behoort hiermee tot een van de grootste skigebieden van Europa. De lift zelf is een van de grootste liften ter wereld en hangt boven een dal van meer dan 1000 meter hoogte. De afstand die de Vanoise Express aflegt bedraagt 2 kilometer en het kost je vier minuten om van het ene naar het andere dal te komen. Afgelopen winter vervoerde men 418.974 mensen met de Vanoise Express kabelbaan. Dit forse aantal illustreert de aantrekkingskracht van grote skigebieden op de hedendaagse wintersporter.

Slechts een paar dagen voor de opening van het seizoen werden de mankementen ontdekt. Het bedrijf dat de kabel moet gaan repareren zal het niet lukken de Vanoise Express dit winterseizoen te herstellen. 

Lees ook:Vanoise Express in Paradiski pas volgend seizoen weer open
Lees ook:Poma vs Doppelmayr – strijd om de meest prestigieuze lift
Lees ook:Paradiski investeert flink in vernieuwing skigebied
Lees ook:La Plagne goes Urban
Lees ook:Race tegen de klok voor liftmonteurs in Val d’Isere

5 reacties op “Vanoise Express deze hele winter buiten bedrijf!!

  1. Claire

    Wat heftig zeg! Het verbaast me wel – want juist toen wij daar een persoonlijke rondleiding kregen, werd verteld dat de twee cabines onafhankelijk van elkaar kunnen draaien, zodat hij ‘altijd’ in bedrijf zou kunnen blijven, ook als een van beide uitvalt.

    Maar een probleem met de kabels is wel vreselijk. Dit zal het gebied grote schade toebrengen dit seizoen… Vreselijk, en het is juist zo’n mooi skigebied!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Triez

    En dat terwijl we net dit jaar dit gebied van ons lijstje wilden strepen. Gaan we evengoed nog wel doen, maar dan alleen in LP. Wel jammer, want had toch graag een dagje in LA willen kijken….

      /   Beantwoorden  / 
  3. Manu

    Jammer voor de skiërs die graag lange afstanden doen.
    Is er dan een gratis busdienst voorzien voor wie een skipas nam voor het hele gebied?
    Tussen La Plagne en Les Arcs. Reistijd?

      /   Beantwoorden  / 
  4. thovdb

    Blijkbaar is er géén speciaal voorziene busdienst. De toeristische dienst van Les Arcs liet weten dat er een bus is naar SaintMaurice, maar we moesten zelf nog eens uitzoeken of we dan nog in La Plagne zouden geraken…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Glenn

    Ik ben net terug van een weekje La Plagne en ik was in eerste instantie ook ongerust over het ‘wegvallen’ van Les Arcs maar ik moet eerlijk toegeven dat je in La Plagne genoeg mogelijkheden hebt om 6d te vullen zonder teveel dezelfde pistes te moeten doen!! Dus op zich wel jammer maar niet zo’n ramp.. Wij zaten in Montalbert en dan zou het verplaatsen naar Les Arcs al zovéél tijd in beslag nemen dat er toch niet voldoende tijd was om te genieten van het gebied Les Arcs!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.