Paradiski investeert flink in vernieuwing skigebied

Ik ben er zelf vorig jaar geweest: Paradiski, het enorme Franse skigebied dat o.a. Les Arcs en La Plagne omvat. Ik begreep toen al dat er enorm veel innovaties aan zitten te komen; typerend voor een top-skigebied.

Lees verder voor het complete overzicht!

De skiliftmaatschappij van Paradiski, het skigebied van Les Arcs en La Plagne heeft deze zomer meerdere projecten uitgevoerd ter verbetering van het skigebied. Er is in totaal 18 miljoen Euro geïnvesteerd in het vervangen en vernieuwen van skiliften, herbeplanting van het skigebied en optimalisering van de kunstsneeuwinstallaties.

Paradiski is in december 2003 ontstaan dankzij de opening van de kabelbaan Vanoise Express (klik voor een mooie fotoreportage) over het dal tussen Les Arcs en La Plagne. Het skigebied biedt 425 km aan pistes en behoort hiermee tot de top drie van ‘s werelds grootste skigebieden. De wintersportoorden binnen Paradiski zijn Les Arcs, La Plagne en Peisey-Vallandry, gelegen in de Savoie, op 60 km van Albertville. Zij bieden de wintersporter een keuze uit twintig skidorpen, variërend in stijl, grootte en hoogteligging.

Sneeuwzeker

Afgelopen winter heeft men 418.974 mensen geteld op de Vanoise Express kabelbaan. Dit aantal illustreert de aantrekkingskracht van grote skigebieden op de hedendaagse wintersporter. Met 70% van de pistes boven de 2000m en de hoge investeringen in kunstmatige sneeuwinstallaties, garandeert Paradiski een optimale sneeuwzekerheid gedurende het gehele winterseizoen.

Nieuw in Paradiski

Het hele skigebied heeft significante verbeteringen ondergaan op het gebied van comfort, snelheid en veiligheid voor de skiërs. Een nieuwe 6-persoons hogesnelheid stoeltjeslift in Peisey-Vallandry biedt een snelle start in het Les Arcs skigebied voor skiërs die uit La Plagne komen. De verbrede pistes op de Glacier de la Chiaupe, de Roche de Mio en de Grande Rochette gebieden in La Plagne en de Arandelières in Arc 2000 vergemakkelijken de skiafdalingen terug naar de dorpen. Het netwerk van sneeuwkanonnen wordt vergroot én verbeterd, dankzij de ingebruikname van een 400.000 kubieke meter groot reservoir in de bergen, dat de watertoevoer gedurende het gehele seizoen garandeert.

Bij elk van de genoemde projecten is zorgvuldig gekeken naar en rekening gehouden met de milieuaspecten, getuige ook de diverse herbeplantingsprojecten die zijn uitgevoerd.

Paradiski is geopend van 15 December 2007 tot 26 April 2008.

 

Feiten & cijfers Paradiski

  • 3 resorts, 20 bestemmingen
  • 1200 – 3250 meter
  • 2 gletsjers met 3 pieken hoger dan 3000 meter
  • 425 km aan pistes met 105 pistes in Les Arcs/Vallandry:
  • 19 zwarte, 31 rode, 53 blauwe en 1 groene, totaal 200 km
  • 134 pistes in La Plagne: 10 zwarte, 34 rode, 79 blauwe en 11 groene, totaal 225 km
  • 579 sneeuwkanonnen voor onderhoud van 209 hectare piste
  • 158 km langlaufloipes, 5 snowparks, 4 boardercross pistes en 2 halfpipes
  • 1 bobsleebaan, 1 ijsklimwand, 1 speedski piste en meer dan 97.251 bedden.

Voor meer info: www.paradiski.com

En klik hier voor mijn verslag van onze reis naar Les Arcs/ Paradiski vorig jaar! 

Lees ook:Vanoise Express deze hele winter buiten bedrijf!!
Lees ook:Reisverslagen Paradiski (Les Arcs/ La Plagne/ Peisey-Vallandry)
Lees ook:Picknick op le Piste in Paradiski
Lees ook:Poma vs Doppelmayr – strijd om de meest prestigieuze lift
Lees ook:Groene Skigebieden in Frankrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.