Verslag 2e en 3e skidag in les Portes du Soleil: grandioos

Mijn lief Arnold en ik zijn inmiddels drie dagen in Les Portes du Soleil; vanuit Club Ja Loly. Na een 1e dag met verse sneeuwval stonden gisteren en vandaag in het teken van waanzinnig skiën onder een strakblauwe hemel op pistes in geweldige conditie.

Even voor degenen die nog altijd bang zijn dat 1000m niet hoog genoeg is: waar andere jaren de lage pistes nog wel eens ijsplaten (of gesloten) waren is nu werkelijk alles 'poudreuse'. En met de lage temperaturen van de laatste dagen (het is rond -10) blijft de sneeuw erg goed. Dus als je nog niet geboekt hebt maar wel geld/ tijd over hebt: GA NU!!

Lees verder voor een kort verslagje van twee skidagen – en een fotoverslag van Chavanette oftewel: le mur Suisse! 

Oudjaarsdag was het overal in Les Portes du Soleil onwaarschijnlijk druk – de locals hadden het in 5 jaar niet zo druk gezien.

Waar dit in, zeg, les 3 Vallees onverbiddelijk Efteling-achtige wachtrijen zou hebben opgeleverd, was je hier altijd in 5 min wel weer door – zeker aan de kant van Linga/ Avoriaz/ Crosets.

We hadden afgesproken met een paar vrienden die in een dorpje verderop verbleven – en met z'n vijven hebben we heel gezellig flink wat kilometers gemaakt.

Aan het eind van de dag hebben we het enig grote nadeel van de drukte moeten overwinnen: een enorme file weg uit Pré la Joux (waar onze auto stond geparkeerd) terug naar La Chapelle. Normaal duurt dit ritje nog geen 15 min, nu waren we bijna een uur bezig.

Maargoed – het was vanwege oudjaar reuze gezellig onderweg en de dorpjes waar je langsrijdt (oa La Linga en Chatel) zijn ontzettend schattig.

's Avonds bij terugkomst waren we net op tijd om de 'descente aux flambeaux' (afdaling met fakkels) van de locale skileraren van Chapelle mee te maken – op de piste van Cret Beni, recht voor de deur van Club La Joly. Mooi gezicht is dat altijd!

Daarna begon de oudejaarsgezelligheid pas echt met vin chaud (beter bekend als gluhwein), oliebollen, omkleden voor het diner, heeeerlijk veelgangen diner in het restaurant van La Joly met veel wijn, champagne, proost om middernacht, heel veel vuurwerk, heel veel gezelligheid, beetje foute disco en de volgende ochtend maar een paracetamolletje om het houten hoofd weer een beetje te verzachten… 

En wat is er nou mooier om het nieuwe jaar mee te beginnen dan weer een zonovergoten skidag!

We zijn deze nieuwjaarsdag wederom richting Avoriaz/ Crosets etc getogen – voor een kleine tour langs Memory Lane en hebben alle favoriete pistes en stekjes weer even een bezoekje gebracht. Onder andere de Ripaille piste bij les Crosets, de Coupe du Monde in Avoriaz (die lag er weer geweldig bij!) en eindelijk ook eens de Grand Paradis afdaling kunnen doen – vanaf Ripaille helemaal naar beneden in Champery. Prachtige afdaling, wel een heel lang pad maar erg mooi tussen de besneeuwde bomen.

Ik kon het toch niet laten om nog even Chavanette, ofwel 'le mur Suisse', ook wel 'De Muur' genoemd te nemen. Op zich is dit wel een steile maar ook weer niet heel extreem moeilijke piste. Alleen zijn de buckels, vooral bovenin, gewoon bijna manshoog. Maar het venijn zit hem er in dat als je valt, je ook heel erg lang door kunt vallen en in die val ook behoorlijk wat rotsen kunt raken. En dat hebben al meerdere mensen niet meer na kunnen vertellen. Maargoed, ik had een helm op 'dus' heb ik hem gedaan – Arnold heeft heel verstandig de lift naar beneden genomen maar dit goeddeels goedgemaakt door later op de dag nog een paar lastige buckelpistes te nemen :-)

De muur van bovenaf gezien:

 

Zo hoog zijn die buckels dus:

 

 

Terwijl ik dit schrijf is mijn pc nog bezig foto's te uploaden naar internet. Dit gaat vannacht nog even door dus als je ze alvast wilt zien: klik hier. En anders moet je de komende dagen nog maar even terugkomen voor een update van dit bericht.

Sowieso komt er binnenkort nog een separaat bericht over het dorpje La Chapelle d' Abondance (prachtig dorpje met een ziel) en Club La Joly (gezellig, mooi en goed!); plus natuurlijk een verslag van onze skidag morgen in Les Gets – dus voorlopig zijn jullie nog niet van mijn 'live'-schrijfsels verlost! 

 

Lees ook:130 km Piste Open in Les Portes du Soleil!
Lees ook:Fotoverslag deel 2
Lees ook:Reisverslag Sandra: Chatel/Portes du Soleil
Lees ook:Mijn favoriete skigebied: Les Portes du Soleil
Lees ook:Club La Joly & La Chapelle d’Abondance: onderkomen met een ziel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.