Reisverslag Flaine – First impressions

Flaine roept bij de meeste Nederlanders wel enig herkenning op; maar het is nog niet lang niet zo populair als bijvoorbeeld een Val Tho of Avoriaz. Ook voor ons is dit ons eerste bezoek aan dit gebied, terwijl het als onderdeel van Le Grand Massif met ruim 265 km piste een van de grootste skigebieden van Europa is!

 

Wij hebben dit keer gekozen voor de luxe variant; de Fly & Drive. Flaine ligt op ongeveer 100km van Geneve airport; dat door meerdere (low-cost) airlines wordt bediend. Wij hebben eigenlijk pas vrij laat geboekt en ondanks dat het (bijna) hoogseizoen is nu met Carnaval lukte het ons om een enkeltje R’dam-Geneve Transavia + enkeltje Geneve- A’dam met Easyjet voor ~ €250,- te boeken voor 2 personen. Transavia was iets goedkoper, maar vliegt minder vaak, terwijl Easyjet  2 tot 3 vluchten per dag heeft. Een beetje rondshoppen op internet leverde een autootje op voor nog eens ~ 250 voor 4 dagen (let op: je betaalt ter plekke extra voor winterbanden); waarschijnlijk is dit wel goedkoper te krijgen. Conclusie; dit is zeker niet de goedkoopste variant, maar toch zeker wel makkelijk t.o.v. zelf de hele dag afbeulen in de auto. Flaine – aankomst.

De weerberichten hadden ons al gewaarschuwd en er was behoorlijk wat neerslag voorspeld. Onderweg nog dikke regen!! Maar zo’n 5 minuten van de snelweg af de bergen in begon dit gelukkig over te gaan in sneeuw. Dit vind ik zelf toch altijd wel het leukste moment van de wintersport; dat je de omgeving steeds een klein beetje witter ziet worden; totdat alles om je heen ineens een dikke laag sneeuw bevat.

Flaine – ligging

Het dorp bestaat uit drie lagen (rond de 1600m) waar je met de auto omheen slingert en daarmee een gevoel van afstand geeft, maar als je uiteindelijk te voet en met een passagiersliftje tussendoor gaat blijkt het toch een behoorlijk compact dorpje te zijn. Voorzover we nu kunnen zien ligt het centraal t.o.v. de andere omliggende gebieden en heeft het verschillende goede aansluitingen. Helaas kun je bij slechts een beperkt aantal appartementen naar binnen skien, en zul je geregeld een stukje moeten lopen of de (gratis) skibus pakken.

Flaine – skiing dag 1

foto: office du tourisme 

En dan natuurlijk waar je voor komt: de pistes!! Hoewel het behoorlijk mistig was en het nog volop sneeuwde, hebben we natuurlijk wel eventjes wat leuke rode en blauwe pistes getest. De eerste indruk was heel goed. Heerlijk brede en afwisselende pistes; volop keuze in moeilijkheidsgraad en prima aangegeven zodat je makkelijk weer terecht komt waar je wil.

Vandaag wordt het allemaal nog beter; gisteravond nog sneeuw maar we kijken nu net naar een opkomend zonnetje. We worden zo door Pierre (de directeur van het office du toerisme) meegenomen voor een tocht door het hele gebied. Life is good!!

Lees ook:Reisverslag Flaine – CrissCross
Lees ook:Flaine – voorpret
Lees ook:Reisverslag Flaine – het dorp en accomodaties
Lees ook:Reisverslag Flaine – een heerlijke tocht
Lees ook:Ook met Easyjet naar de sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.