Reisverslag Flaine – CrissCross

Op onze laatste dag in Flaine waren alle ingrediënten aanwezig om er een fantastische skidag van te maken; volop zon, nog een beetje verse sneeuw van gisteren en relatief weinig mensen.

Omdat het 's ochtends nog wat fris is en sommige pistes zijn nog glad en bevroren zijn, kun je het beste de Grand Vans 8-persoons telesiege nemen, omdat de piste Tourmaline het meest in de zon ligt.

 

Foto: Grand balache ligt iets zuidelijk van de Tourmaline, maar heeft ook al snel zon.

De Tourmaline en Balache zijn 's ochtends wat drukker dan de andere pistes, door de genoemde vroege-zon-ligging, maar ook door de verbindende functie vanuit de rest van Grand Massif, maar nog steeds heb je alle ruimte om lekker te skiën.

Vanaf Col de Plat kun je ook de beroemd Cascades afdaling doen.

Na een paar afdalingen gaan we via de Col de Plate richting de meest oostelijk gelegen pistes van Flaine, om even te genieten van het uitzicht op de Mont Blanc, waarna we vanaf werkelijk fantastisch lekkere pistes af te dalen.

Mont Blanc in de verte 

  

Uitzicht van Col de Plat, piste Cristal 

Superbreed, lekkere heuveltjes, zowel off- als on-piste skiën en ontzettend rustig. Wat van Flaine ook super is, is dat je op bijna ieder punt zeker 4 verschillende pistes kunt nemen, maar ook dat je eigenlijk van elk punt compleet schuin over kunt steken en op elk ander gewenst punt kunt komen! Je hoeft dus niet eindeloos te plannen en liften te nemen om weer op tijd bij je vriendjes terug te komen!!

Zo kun je vanaf de top van de Col de Plate in een afdaling en anderhalf liftje bij het Jampark terecht komen om daar je ‘extreme’ sprongen te oefenen.

Flaine voor Boarders

In het Jampark kun je je sprongetjes weer oefenen

Hoewel we dit keer niet zelf hebben geboard zijn de lift-connecties zo gebouwd dat je bijna nergens hoeft te ‘steppen’ en kun je makkelijk de irritante glooi-en-glij pistes vermijden waar je te weinig vaart kan maken. Het snowpark (Jampark) is aardig, maar niet spectaculair (sinds de oorspronkelijke sculptuurders zijn weggekocht… naar het schijnt is het weer in opbouw.

Voor off-piste boarden is dit een ideaal gebied! Punt.

 

In Flaine kun je bijna altijd kiezen; geprepareerd rood, rood tussen de bomen, of blauw

Conclusie; Flaine (en de rest van Grand Massif) biedt enorm brede en gevarieerde pistes voor zowel off- als on-piste skien (en boarden trouwens!!) en kan met gemak concurreren met de wat bekendere grote gebieden. Verder is het zelfs in de carnavalsvakantie opvallend rustig. Wij gaan hier in ieder geval zeker terug komen!!

Lees ook:Reisverslag Flaine – een heerlijke tocht
Lees ook:Flaine – voorpret
Lees ook:Reisverslag Captor: Flaine
Lees ook:Reisverslag Flaine – First impressions
Lees ook:De Alp Adventures van Arno en Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.