De Alp Adventures van Arno en Jessica

A
A

Ze waren onlangs te zien in het programma “Ik Vertrek”: Arno en Jessica met hun bedrijf Alp Adventures (klik hier voor de uitzending)! Een leuk stel met leuke plannen op een leuke locatie, Le Grand Massif! Om een idee te geven van hoe het nou is om in de Alpen te leven en werken, zullen Arno en Jessica regelmatig een update schrijven voor wintersport.bog.nl!

Hier is de 1e update: “De Eerste Afdaling Van Het Seizoen”! Prachtige poeder foto’s ook!

27 November

Mede dankzij de TV aandacht voor ons bedrijf, hebben we de laatste weken veel aanvragen binnen gekregen van groepen die een reis op maat aanvragen in le Grand Massif. Ook voor onze eigen trips, die te vinden zijn op onze website, is veel interesse en de boekingen druppelen lekker binnen. Tot vorige week leek de winter nog ver weg, maar na de overvloedige sneeuwval van het afgelopen weekend, staat ons knopje nu op de winterstand.

Hoewel wel we druk bezig zijn met de voorbereidingen van het komende wintersportseizoen, vinden we gelukkig ook nog genoeg tijd om te profiteren van onze vrije tijd. Dat is het mooie van het runnen van een zelfstandig bedrijf en het wonen in deze omgeving; je kunt nu makkelijk even een paar uurtjes buiten spelen en dat doen we dan ook graag. Afgelopen zondag hadden we onze eerste sneeuwervaring van het seizoen met een mooie rackettocht hier net boven ons appartement. Terwijl er bij ons op 850 meter hoogte al een flink pak sneeuw lag, was het 300 meter hoger nog een stuk beter. Er lag al bijna een halve meter en ondanks de zuidelijke en zonnige ligging, bleef de sneeuw goed droog dankzij de lage temperatuur. Na een kleine verdwaling in het witte bos, bleek de detailkaart gelukkig voldoende duidelijk om na wat spoorzoeken op een open plek in het bos uit te komen. Vanaf het verlaten chalet dat hier stond, hadden we een fantastisch uitzicht op het Grand Massif skigebied, de Dents Blanches en de Mt Blanc, getooid met een mooie wolkenhoed.

Na deze opwarmende tocht, was het woensdag tijd voor het serieuzere werk, namelijk het beklimmen van de Grandes Platières (Flaine) voor een eerste snowboardafdaling. Volgens de weerberichten zou het woensdag een ideale dag worden; helder en met temperaturen goed onder het vriespunt. De eerste aanblik in Flaine stemde ons hoopvol, aangezien er een geprepareerde baan leek te liggen die precies de route volgde die wij wilden nemen naar boven. Onze tocht startte op 1600 meter en het doel was het bereiken van de gondeluitstap op 2480 meter hoogte. Op de plek waar we vorig jaar (halverwege) ons eindpunt bereikten, hielden we nu een verdiende pauze om vervolgens vol goeie moed het tweede gedeelte aan te gaan. Drie uur na vertrek kwamen we moe maar voldaan boven, waar we getrakteerd werden op een geweldig uitzicht dankzij de droge en dus heldere lucht. Het is een heerlijk gevoel om samen dit soort uitdagingen aan te gaan en dan ook samen je doel te bereiken. Het zien van de Mt Blanc geeft een soort winters “thuis” gevoel, omdat dit uitzicht toch wel het symbool is van het Grand Massif skigebied. Na wat foto’s maken en even bijkomen, werd het tijd om onze boards weer voor het eerst in aanraking te laten komen met die altijd fijne poedersneeuw. Na de eerste onwennige bochten, hadden we al snel weer de “draai” te pakken en zetten de één na de andere poederbocht op de flanken van de Grand Platières. Dankzij good old Newton, is de tocht naar beneden helaas van kortere duur als de tocht naar boven, maar de kick zeker zo groot. De eerste afdaling zit in de knip en we kunnen jullie vertellen dat je je geen zorgen hoeft te maken voor je kersttripje, want er ligt nu al sneeuw genoeg!




Met een lekkere vrije dag in de broekzak, is het nu weer tijd om verder aan de slag te gaan. De dagen vullen zich met bezoekjes aan verschillende chaletaanbieders in Morzine en Chamonix. Verder hebben we afspraken met verschillende skischolen, gidsen en skishops, om afspraken te maken voor het komende seizoen. Tenslotte zijn we druk met concrete zaken voor te bereiden voor onze eigen trips. Zoals de verschillende weken die we aanbieden in de vorm van ons chalet d’hôte concept. Ondergetekende Arno houdt zich met name bezig met alle reizen, arrangementen en marketing, terwijl Jessica de aangewezene is voor het chalet gedeelte. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze ‘s avonds de meest geweldige gerechten op tafel tovert, als experiment in het kader van een smakelijk weekmenu voor onze gasten!

Mocht je na het lezen van deze fijne sneeuwervaringen zin hebben om eens deze kant op te komen, ga dan naar onze website www.alpadventures.com. Er zijn nog voldoende plaatsen vrij tijdens de trips die we aanbieden maar je kunt ook terecht in de verschillende accommodaties die je op de site terugvindt. De eerste trip die we aanbieden is de Improve your Move week; een grensverlegende snowboardtrip voor iedere boarder die opzoek is naar een nieuwe uitdaging!

We zien je graag in le Grand Massif!
A bientôt,
Arno & Jessica
AlpAdventures

Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica / Le Grand Massif
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.