Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica / Le Grand Massif

En daar zijn ze weer! Arno en Jessica (Ik Vertrek) hebben weer het nodige meegemaakt in Le Grand Massif! In ieder geval stellen ze de vakantiegangers naar Le Grand Massif gerust: Er ligt meer dan genoeg sneeuw en praktisch alle liften zijn open!

.
:
:
:.

..
:
:

Deel 2: Crisis, recessie? Wat dacht je ervan lekker de sneeuw op te zoeken?!

Na de afgelopen weken regelmatig met de rackets naar de top gelopen te hebben, ging afgelopen weekend het skigebied (deels) open. De dagen vooraf had het nog even stevig gesneeuwd dus een betere seizoensstart konden we ons hier niet wensen! Om optimaal te profiteren van de meeste geopende pistes, besloten we naar Flaine te rijden voor de eerste piste glijmeters van dit seizoen. Daar aangekomen stond er een lange rij voor de kassa’s, maar dankzij de medewerking van het skigebied hadden wij onze seizoenspas al op zak en konden we direct de lift in. Toeristen waren er nog niet tijdens deze eerste dag en hoewel een groot aantal locals hetzelfde idee hadden als wij, was het toch lekker rustig on en off-piste. We hebben bij een strak
blauwe lucht dan ook een groot aantal lekkere first tracks kunnen scoren op ons eerste dagje Grand Massif!

Tja en dan natuurlijk de hamvraag voor iedereen die de sneeuw opzoekt tijdens de kerstvakantie: Hoe zijn de sneeuwcondities? Nou, we kunnen alleen maar zeggen dat de omstandigheden ronduit top zijn voor de tijd van het jaar. De meeste liften waren dit weekend al open en afgezien van een paar gedeeltes die wat meer sneeuw behoeven, waren ook de meeste pistes goed beglijbaar. Als je de sneeuwberichten leest en wat eigen onderzoek doet, kom je tot de conclusie dat er een halve meter sneeuw ligt op 1000 meter, een dikke meter op 1500 meter en bijna 2 meter sneeuw boven de 2000 meter. Voor een start van het sneeuwseizoen is dit dan ook top te noemen. Sprak men vorig jaar van de beste start sinds 15 jaar….dan is het nu de beste start sinds 16 jaar!

Nu het skigebied open is, komt ook het winterse leven weer op gang. We hebben de laatste week dan ook een hoop leuke en nuttige afspraken gehad met verschillende lokale partijen. Met ons bedrijf AlpAdventures, bieden we onze gasten verrassende trips en grensverleggende events aan. Dit doen we op een kleinschalige manier met aandacht voor de persoonlijke wensen van een groep. Op deze manier willen we ons onderscheiden van de grote spelers die dankzij schaalvergroting (fusies, overnames, globalisering) steeds groter en vooral steeds onpersoonlijker worden. Zo zijn we de afgelopen week op bezoek geweest bij 2 skishops die onze gasten kunnen voorzien van het juiste huurmateriaal én een goede service. We zijn bij het skipassen bureau geweest en dankzij onze promotie activiteiten voor het Grand Massif gebied in Nederland, komen zij ons op allerlei manieren tegemoet met hun steun en medewerking.

Na onze mooie eerste dag op de pistes van Flaine, zijn we ook weer even binnen gestapt bij guide en moniteur Serge, voor het inplannen van verschillende clinics en back country tours tijdens het komende seizoen. Deze Serge is een echte berggeit en een prima kerel om mee samen te werken, hoewel z’n soms iets té gemakkelijke “laissons faire, tout s’arrange” mentaliteit. Serge is semi professioneel freerider (…kan dat?) en eindige vorig jaar als 2de op de Xtreme Verbier contest. Daarnaast kent ‘ie het Grand Massif als z’n snowboardbroekzak en kan ‘ie onze groepen op grensverleggende afdalingen tracteren tijdens de verschiilende freeride tours. Tenslotte zijn we aanstaande woensdag door de lokale skischool van Samoëns uitgenodigd voor een meet&greet dagje in de sneeuw; ook weer een mooie gelegenheid om nieuwe ideeën en contacten op de doen. We voelen ons hier best goed geaccepteerd en ondanks dat de echte lokals wat gereserveerd zijn (ook naar Franse indringers), hebben we toch zeker niet het gevoel dat we tegengewerkt worden. Maar we zijn er zeker van bewust dat je dit niet cadeau krijgt en dat je minimaal een aardig woordje Frans moet spreken, maar dat gaat ons beiden inmiddels goed af.

Hoewel we een aantal leuke trips op te planning hebben staan en meerdere groepen een geweldig verblijf op maat aan gaan bieden dit seizoen, kunnen we er nog niet in z’n geheel van leven. Mede daarom en om dagelijks lekker aan de slag te zijn, heeft Jessica besloten om 4 dagen te gaan werken bij het restaurant waar ze ook van de zomer actief is geweest. Jessica heeft hier te maken met Franse toeristen en collega’s en leert op deze manier nóg sneller de Franse taal. Het restaurant staat bekend als haute gamme en is dan ook een leerzame plek om meer te leren over de befaamde cuisine Francais. Hier geen magnetron tartiflette of een niet gare spaghetti voor woekerprijzen, maar heerlijke franse diners met mooie poëtische namen; natuurlijk met zorg bereid en geserveerd! Ik (Arno) heb net als vorig jaar besloten om fulltime voor ons bedrijf werkzaam te zijn. Vorig jaar werkte Jes ‘s avonds in een hotel en hield ik mij ‘s avonds bezig met de computer en internet werkzaamheden. Dit betekende dat we dagelijks op ons boardje konden staan en dit was dan ook bijna dagelijkse prik. We hebben nu gelukkig vaste telefoon en nog belangrijker, een internet connectie. Dat maakt dat ik al het computerwerk nu lekker vanuit huis kan doen, met het geweldige uitzicht op een dik besneeuwd skigebied! Dit jaar zal ons bedrijf (gelukkig!) meer tijd van ons gaan vergen en zijn we ervan bewust dat we wellicht iets minder in de sneeuw te vinden zullen zijn. Maar we klagen niet en zullen vast meer tijd in de sneeuw doorbrengen dan wanneer we onze jobs in Nederland aangehouden hadden. Of zoals de Fransen zeggen: “il faut profiter”.

We zien je graag in le Grand Massif!

Groeten van Arno & Jessica
www.AlpAdventures.com

:
:

ps.

In het kader van je moet ervan profiteren, hebben we besloten om onze gasten tegemoet te komen in deze financiële crisistijd. Daarom krijg je nu 10% KORTING op onze grensverleggende Improve your Move (snowboard)trip in januari. Naast de trips die we zelf aanbieden op onze site, hebben we ook nog meerdere weken 2 fantastische chalets beschikbaar! Beide zijn gelegen op steenworp afstand van het mooie authentieke centrum van Samoëns. Zelfs in de voorjaarsvakantie van 21-28 maart is het 14 persoons chalet nog vrij, maar wees er snel bij want vol = vol!

We kunnen het jou en je vrienden van harte aanraden om je vakantie door te brengen in le Grand Massif. Relatief dichtbij met de auto maar ook goed aan te vliegen via Genève, vind je een groot en uitdagend skigebied met doorgaans de beste sneeuwcondities van de Franse Alpen. Wij helpen je graag aan een leuke wintersporttrip, met natuurlijk alle grensverleggende activiteiten erop en eraan die we hier voor je kunnen regelen!

Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif
Lees ook:De Alp Adventures van Arno en Jessica
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif
Lees ook:Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.