Galtür richt skigebied in naar beleving en doelgroep

Het Oostenrijkse Galtür (Paznaun) heeft een hele nieuwe kijk op een wintersportgebied ontwikkeld. Niet de pistekilometers staan centraal, maar de beleving. Onder de naam Silvapark heeft Galtür haar skigebied voor het seizoen 2007/2008 helemaal opnieuw ingericht in 6 sectoren met aansprekende thema's.

Hierbij is onder meer gedacht aan kinderen, maar ook aan skiërs en snowboarders die een pittige uitdaging niet uit de weg gaan, of aan liefhebbers van sneeuwschoenwandelen of langlaufen. In alle sectoren vind je bovendien speciale ‘Silvapark guides' die altijd bereid zijn je tips of aanwijzingen te geven.

Kinderen
Veel aandacht is er in het Silvapark voor kinderen. Drie van de zes sectoren zijn voor hen bestemd. Sector één is ontwikkeld voor de allerkleinste skiërs. Kinderen leren spelenderwijs de eerste beginselen van het skiën, temidden van glijbanen, speelfiguren, poortjes en andere speelattributen.

Avonturenland
Kinderen die al een beetje kunnen skiën, leven zich uit in sector twee, het Avonturenland. Hier vinden zij niet alleen een sprookjesbos en de heksenhut, maar ook pistes in verschillende moeilijkheidsgraad, sneeuwhindernissen en een reuzenslalom-parcours met tijdsmeting.

Actionpark
Ook het Actionpark is in eerste instantie voor jongeren bedacht, maar ieder die houdt van spektakel, -jong en oud- kan hier zijn hart ophalen. Zo vind je er onder meer een buckelpiste, speedway, half-pipe, rails, Mini-Wall en Straight Box.

Off-piste
Goede skiërs en snowboarders die houden van uitdagingen zijn thuis in sector vier, het Heldenrijk. Perfect voor freeriders en off-piste skiën. Het PisteParadijs van sector vijf herbergt 40 km pisten met verschillende moeilijkheidsgraad. Elke week is er een activiteitenprogramma met onder meer skisafari's.

High & Nordic
In sector zes, high en Nordic is alle ruimte voor alternatieve wintersporten, zoals sneeuwschoenwandelen en langlaufen. Door de bossen lopen prachtige wandelpaden. Alle sectoren zijn duidelijk afgebakend en overzichtelijk aangegeven op plattegrond van het skigebied.

Hoge ligging
Galtür behoort tot de meest sneeuwzekere bestemmingen in Oostenrijk. De hoge ligging, de indrukwekkende natuur en de eigen visie op wintersport maken van Galtür een bijzondere bestemming. Galtür maakt deel uit van Paznaun, samen met de lifestyle wintersportplaats Ischgl en de familiebestemmingen Kappl en See.

Internet (Nederlandstalig): www.galtuer.com

Bron: Tourpress.nl

Lees ook:Galtür Heeft Grootste Sneeuwpop van Europa
Lees ook:Stubaital richt zich op gezinnen met BIG Skikamp
Lees ook:Skiërs ergeren zich aan snowboarders en ‘onwetenden’
Lees ook:Telemarken in Galtür: Freeheel Spring Break
Lees ook:SnowTube: wie dacht dat langlaufen niet cool was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.