Botsing op de piste in Kaprun: Britse overlijdt

Ski ongelukOp de Kitzsteinhorn in Kaprun kwam dinsdag een Nederlandse skiester in botsing met een Britse. De verwondingen van de Britse waren dermate ernstig dat ze ter plekke overleed.

De 26-jarige Nederlandse kwam hard met de 46-jarige Britse, moeder van drie kinderen, in botsing op een eenvoudige blauwe piste. Beiden raakten ernstig gewond. Toevallig was er een dokter op dezelfde piste aan het skiën, die eerste hulp kon bieden. Voor de Britse vrouw mocht dit helaas niet baten, ze overleed ter plaatse. De Nederlandse is met de helicopter overgebracht naar het ziekenhuis in Zell am See, en verkeert niet ik kritieke toestand.

De politie, die het ongeval ter plaatse onderzoekt, heeft al naar buiten gebracht dat beide skiesters geen helm droegen. Verder hebben ze geen getuigen van het ongeval, al skiede de man van de Britse wel bij haar in de buurt. De weers- en pisteomstandigheden waren prima.

Voor de Oostenrijkse autoriteiten reden om de discussie over de helmplicht voor volwassenen weer te intensiveren. Op dit moment is er in het land al wel een helmplicht voor kinderen. Woordvoerder Josef Schmid van de Oostenrijkse skibond: “We raden alle skiërs aan om een helm te dragen, niet alleen jonge kinderen hebben bescherming nodig, ook volwassenen. Met de carve ski’s van tegenwoordig skiën mensen sneller, en hebben de neiging om hun eigen vaardigheden te overschatten. De pistes zijn erg druk, en het is voor iedereen veiliger als je een helm draagt.”

Bronnen: Telegraph, ORF

Lees ook:Een helm op met wintersport helpt!
Lees ook:Voorbereidingen helmplicht in Californië
Lees ook:Verkoopstijging Helmen Duitsland
Lees ook:Drie Nederlandse wintersportdoden dit weekend
Lees ook:Help: ze dragen allemaal een helm

Eén reactie op “Botsing op de piste in Kaprun: Britse overlijdt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.