ANWB: één op de 14 Nederlanders op wintersport

Vandaag presenteert de ANWB de resultaten van een onderzoek onder een panel van 1800 Nederlanders. Het getal van 1,1 miljoen wordt de wereld ingeslingerd als het aantal landgenoten dat het komende wintersportseizoen de sneeuw in trekt. Als dit getal ook uit het onderzoekspanel komt rollen, dan is het meteen het enige betrouwbare cijfer uit het onderzoek want dat zou betekenen dat er maar 124 panelleden zelf op wintersport gaan.

Er gaan dus waanzinnig veel Nederlanders op wintersport. Meer dan 1 miljoen! En die geven samen zeker een half miljard euro uit. Dat lijkt me een reële schatting. Big business dus, en enigszins begrijpelijk dat er moord en brand wordt geschreeuwd als het met de sneeuw – het witte goud – weer eens tegenvalt. Allerlei kranten maakten al weer melding van het feit dat het vanwege de klimaatverandering nu echt over en sluiten is met de wintersport. Tja, lees maar…  Er is nu toch echt een halve meter poeder onderweg!

Het ziet er dus mooi uit voor de skiënde Nederlandse elite. Elite? Natuurlijk, want 13 van de 14 Nederlanders gaat natuurlijk niet skiën. Tijd voor de SP om daar iets aan te doen. Daar moet toch een linkse meerderheid voor zijn? Nu ja, 16 miljoen Nederlanders allemaal in de auto en dan op een kluitje op de piste is natuurlijk weer niet zo goed voor het milieu. Mmm, misschien moeten we toch maar gaan zeilen en bowlen met z'n allen.

Genoeg gemijmerd. Als jij één van die 1,1 miljoen bent, lees dan verder voor de overige resultaten van het ANWB onderzoek (onder 124 panelleden? het zal toch niet?)

Oostenrijk blijkt nog steeds de meest populaire bestemming (42%). Frankrijk volgt met 20% terwijl Zwitserland, Duitsland en Tsjechië elk 6% van de Nederlandse wintersporters te gast hebben. De resterende 10% trekt naar Tsjechië, Bulgarije, Polen en Slovenië (ANWB: Slowakije is een apart land hoor).

53% van de Nederlandse wintersporters regelt zowel vervoer als verblijf zelf. 11% laat nog alles door een reisbureau regelen.

Met 72% blijft de auto het meest gebruikte vervoermiddel. De is met 20% terug van weggeweest. Dit is opmerkelijk want in 2005 boekte slechts 10% een busreis.

Als al die 1,1 miljoen Nederlanders nu gewoon optimistisch in een hele hoop sneeuw gaan geloven dan komt het allemaal goed (en de statistieken van de gipsvluchten presenteren we dan weer aan het einde van het seizoen)!

Lees ook:1 miljoen Nederlanders op Wintersport
Lees ook:275.000 Nederlanders op wintersport tijdens voorjaarsvakantie
Lees ook:Daling Aantal Gipsvluchten
Lees ook:Nederlanders écht zo irritant op de Alpenwegen?
Lees ook:Op de ski’s voor de wetenschap: Knappen wij op van een skivakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.