Daling Aantal Gipsvluchten

70 wintersporters minder dan vorig jaar namen de snelste weg naar huis. De ANWB had het de afgelopen tijd betrekkelijk rustig met 200 gewonde wintersporters die per gipsvlucht naar huis werden gebracht. Wel kwamen er meer meldingen over auto’s met problemen. Vooral ging het dan om startproblemen, elektronische storingen, blikschade en kapotte accu’s.

:
Dat laatste is wel grappig eigenlijk: zou deze toename in autopech een gevolg zijn van de crisis? Meer mensen die met oude bakken rond blijven rijden?

Veel sneeuw = minder ongelukken
Het valt nou eenmaal zachter in de poeder sneeuw! Bij de onfortuinlijke wintersporters die tóch hard op hun plaat gingen, betrof het meestal knieletsel en enkel- en beenfracturen. Ook kwam de daling doordat er minder mensen op wintersport gingen, namelijk 1 miljoen ipv 1,1 miljoen Nederlanders.

ANWB blij met helmen
De ANWB vindt het een goede ontwikkeling dat steeds meer wintersporters een helm dragen. Door de steeds hogere snelheden op de pistes is dat vooral voor geoefende skiërs een goede bescherming.

Oostenrijk numero uno
Oostenrijk blijft de meest favoriete sneeuwbestemming. Frankrijk staat tweede, gevolgd door Zwitserland en Duitsland op een gedeelde derde plaats.

Lees ook:1 miljoen Nederlanders op Wintersport
Lees ook:Meer gewonden door wintersport dan vorig jaar
Lees ook:Wintersport-statistieken: Jan Modaal skiet in Oostenrijk
Lees ook:ANWB: één op de 14 Nederlanders op wintersport
Lees ook:Kans op hartinfarct bij skiën door slechte conditie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.