ANVR: al 90.000 vroegboekers voor winter

Lang niet iedereen wil kennelijk skiën deze winter, getuige dit persbericht van de ANVR: vooral verre vliegreizen naar de winterzon erg populair

Dat is goed nieuws voor ons wintersporters: hoe meer piste wij zelf tot onze beschikking hebben! 
Bij ANVR-reisondernemingen in het land hebben al 90.000 mensen hun wintervakantie naar de zon of de sneeuw geboekt, zo blijkt uit cijfers tot en met 5 augustus. Vooral vliegreizen naar verre bestemmingen lijken komende winter populair te worden, maar het is nog te vroeg voor een definitieve conclusie.

Het totaal aantal zomervakanties dat t/m 5 augustus is geboekt bij ANVR-touroperators ligt in vergelijking tot dezelfde periode verleden jaar +3% hoger. Het zijn vooral de autovakanties (+7%) die voor deze stijging zorgen. Hoewel de meeste 'ANVR-reizigers' (54%) een vakantie met het vliegtuig boeken, is het totaal aantal vliegreizen hetzelfde gebleven als vorig jaar. 

Verre reizen
Van alle 'ANVR-vliegers' hebben +6% méér dan vorig jaar deze zomer gekozen voor een verre vliegbestemming. Het Verre Oosten (+2%) blijft daarbij onverminderd populair: China, dat druk bezig is met de voorbereidingen van de Olympische Spelen, ziet deze zomer +20% meer ANVR-reizigers dan vorig jaar, Indonesië +39%, In-dia/Nepal +16% en Vietnam 31%. Thailand kijkt aan tegen een achterstand van -8%.

Turkije
Turkije blijft voor velen dè favoriete zomerse Europese vliegbestemming al hebben zij dit jaar 8% minder ANVR-vakantiegangers mogen noteren. Griekenland ziet een groei van 3% t.o.v. vorig jaar en volgt Turkije daarmee op de voet. Spanje (-2%) staat op een zonnige derde plaats.

Scandinavië lijkt deze zomer niet alleen aantrekkelijk als vliegbestemming (+18%) maar ook voor een autovakantie (+27%). Het totale marktaandeel is met 5% relatief klein.

Autovakantieland
Frankrijk, met een marktaandeel van 31% en een groei van 9%, is voor de meeste ANVR-reizigers nog steeds het ideale autovakantieland, gevolgd door Italië met een groei van +11% en Nederland, dat hetzelfde aantal boekingen noteert als dezelfde periode verleden jaar.

(bron: TourPRess)

Lees ook:Crisis ook voelbaar in de winter boekingen
Lees ook:ANVR: aantal boekingen voor wintervakantie stijgt 4%
Lees ook:Terugblik op wintersportseizoen: augustus 2007
Lees ook:Verkoopstijging Helmen Duitsland
Lees ook:Oostenrijk Tevreden over Winterseizoen

2 reacties op “ANVR: al 90.000 vroegboekers voor winter

  1. Claire

    Hmmm, of dit nou wat toevoegt aan het scala aan wintersport-link-sites??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.