ANVR: aantal boekingen voor wintervakantie stijgt 4%

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) – Het aantal boekingen voor een vakantie in de komende winterperiode, zon- en sneeuwbestemmingen, is met 4% toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) maandag op basis van cijfers die zijn verzameld tot en met 17 december jongstleden. De winterperiode loopt van 1 november tot 1 april.

 

Klik Hier!

De meest populaire sneeuwbestemmingen zijn Oostenrijk en Frankrijk. Het aantal boekingen voor deze landen is met respectievelijk 4% en 13% toegenomen. Ook de 'kleinere' sneeuwlanden als Italie (+12%) en Zwitserland (+11%) kunnen op meer boekingen van Nederlanders rekenen. Het totale aantal geboekte sneeuwvakanties komt daarmee 6% hoger uit dan verleden jaar in deze periode.

Het aantal boekingen voor verre vliegbestemmingen is met 6% gestegen, terwijl het aantal boekingen deze winter voor Europese bestemmingen juist daalde, met 4%. Midden-Amerika, het Verre Oosten en het Caraibisch Gebied zijn de meest populaire bestemmingen; het aantal boekingen naar deze landen steeg respectievelijk met 38%, 16% en 9%.

De eerste boekingen voor de zomerperiode (1 april tot 1 november) zijn volgens ANVR ook al binnen, maar deze blijven vooralsnog achter met een daling van 13% in vergelijking met het aantal boekingen het jaar ervoor.

Lees ook:ANVR: al 90.000 vroegboekers voor winter
Lees ook:Crisis ook voelbaar in de winter boekingen
Lees ook:Meer keuze voor wintersport bij Peter Langhout
Lees ook:Eerste sneeuw in de Alpen, ook treinboekingen nemen toe
Lees ook:Wintersportboekingen: een gemengd beeld

Eén reactie op “ANVR: aantal boekingen voor wintervakantie stijgt 4%

  1. Hoover

    Heeft iemand hier de oplossing?
    Er ligt geen sneeuw, het is leeg op de pistes en toch gaat NL massaal skien. Rara hoe kan dat? Bovendien….kan de ANVR wel rekenen. Als alle bestemmingen met meer dan 4% groeien, dan moet de totale taart toch meer dar 4% groeien……

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.