Zoethoudertjes voor onderweg naar de wintersport

Vele Nederlanders die jaarlijks naar de wintersport afreizen doen dat met hun kinderen. Voor hen is het soms een hele opgave om de vaak lange reis zonder mokken te doorstaan. Om de reis voor hen (en dus ook voor jezelf!) draaglijk te maken hebben we hier een paar tips voor je. Heb je zelf nog een goede tip, laat die dan gerust weten dan zetten we 'm er bij!

 

1) Zorg dat iedereen uitgerust aan de reis begint. Vermoeide mensen hebben over het algemeen een korter lontje en kunnen dus minder hebben. Dat komt de gezelligheid natuurlijk niet echt ten goede. Belangrijkste is natuurlijk dat de bestuurder uitgerust is!

2) Gaan jullie met de auto op vakantie, maak dan onderweg voldoende stops. Om de twee uur stoppen is geen luxe! Beweging en frisse lucht geven weer energie.

3) Prop je kroost niet helemaal vol met lekkernijen. Snoep is natuurlijk lekker en houd kinderen wel eventjes zoet, maar door teveel eten raken ze verveelt. En dat kan (het woord zegt het eigenlijk al) heel vervelend zijn, vooral ook omdat ze van al die suikers een (tijdelijke) energieboost krijgen.

4) Speel een spelletje. Bijvoorbeeld: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!'. Of maak woorden met de letters van de kentekenplaten. Speelgoed doet het ook altijd goed. Denk aan kleurboeken, plakplaatjes voor op de ramen of een kleine spelcomputer.

5) Luister naar een verhaaltje. Een heleboel sprookjes en andere leuke kinderverhalen zijn te koop op cd. Als je kinderen zelf al kunnen lezen, is dat natuurlijk mooi, maar er bestaat een kans dat ze misselijk worden van lezen in de auto of de bus. Bij de bibliotheek informeer je naar gesproken boeken.

6) Muziek is voor alle leeftijden en dus ook handig om de kinderen mee bezig te houden. Stop daarom zeker de favoriete muziek van de kids in de bagage. Als je zelf niet de hele tijd naar kinderliedjes wilt luisteren, geef ze dan hun eigen mp3 speler. Tegenwoordig kosten die dingen bijna niets meer.

7) Met een draagbare DVD-speler kunnen ze onderweg naar hun favoriete films kijken. De meeste apparaten kunnen worden aangesloten op de sigarettenaansteker in de auto. Dankzij een accu is het ook mogelijk om het in de bus of de trein te gebruiken. Denk ook eens aan een educatieve film; zo leren ze ook nog wat bij.

8) Zorg dat je kinderen ook kunnen slapen op het moment dat ze dat willen. Neem een extra dekentje of kussentje mee zodat ze comfortabel kunnen zitten.

9) Toen ik vroeger met mijn ouders en twee zussen per auto op reis gingen was er altijd hommeles over wie er in het midden moest zitten. Uiteindelijk maakte mijn vader een compleet schema wie waar wanneer moest zitten. Nooit meer ruzie in de tent!

10) Vertel je kinderen eerlijk hoe lang de reis duurt. Dan weten ze waar ze aan toe zijn en kunnen ze zich op de lange reis instellen. Dit geldt vanzelfsprekend voor de wat grotere kinderen. Je kunt eventueel de reis aanwijzen op een kaart, dan kun je onderweg aanwijzen waar je bent.

11) Zorg dat je altijd voldoende eten, drinken en brandstof bij je hebt. Als je in een van die beruchte files terecht komt, zou het wel eens lang kunnen duren voordat je ergens eten of drinken kunt kopen. Om van erger maar te zwijgen. Denk ook aan extra dekens en wat waxinelichtjes. Het kan koud zijn onderweg….

Lees ook:FAQ: met kinderen naar de sneeuw. Hoe pak ik dit aan?
Lees ook:Bijna op wintersport? Hier nog wat handige tips op een rijtje
Lees ook:FAQ: heb je nog wat handige wintertips voor mijn auto?
Lees ook:Voorbereiding wintersport deel 4: je auto en je rijstijl fit voor in de bergen
Lees ook:Wintersport Auto Tips

Eén reactie op “Zoethoudertjes voor onderweg naar de wintersport

  1. Oja

    9 komt wel heel erg bekent voor :X

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.