Eindelijk nieuwe lift in Alpincenter Bottrop!

Alpincenter Bottrop: All-Inclusive, 640 meter lang, goedkoop, Biergarten…so far so good! MAAR…die rotlift! Hoezo rotlift?

1: Een rollerband van 400 meter. Erg vermoeiend voor de benen.
2: Moeilijk op- en afstappen (vooral voor beginnende skiers).

Resultaat: valpartijen > rollerband stil > en vaak wachten…wachten en nog eens wachten…Nu dus eindelijk een nieuwe lift!

En wat voor lift vraag hoor ik je al vragen? Nou, 2 nieuwe rollerbanden natuurlijk! De grootste knelpunten van de oude band waren het op- en afstappen. Bij het opstappen gingen veel beginnende skiers onderuit. Vervolgens was het afstappen, afglijden moet ik eigenlijk zeggen, meestal gevaarlijk door de ijsplaat waar je op terecht kwam.

Hier wat beelden van de oude en nieuwe situatie:

de oude opstap

De oude opstap:

Je ziet hier goed hoe smal de band is, ik schat zo’n 40 cm. Verder vond ik het altijd een erg karige uitstraling hebben.

En de nieuwe opstap:

Ziet er wel wat breder uit maar nog steeds lijkt het me voor beginners onprettig dat de punten van de ski’s opeens 1,2 m/s aan snelheid pakken terwijl je stil staat. En dan is het pijnlijk vallen: in stilstand op een hard oppervlak (geen sneeuw).

Er is een schot in het midden geplaatst. Jammer voor de snowboarders! Als band 1 stil stond kon je altijd handig overspringen naar band 2. Die goede oude tijd!

Zijn dat metalen gaas-platen aan de rechterkant van de skiers?! Ook geen fijn idee…
Wel is de ambiance duidelijk verbeterd! Dit is wel iets waar ze bij het Alpincenter aan werken. Ook is deze nieuwe approach goed merkbaar in de nieuwe website met een frisse look.

De nieuwe baan is, op het gebied van rollerbanden, wel een technisch hoogstandje. Zo is het wereldwijd de snelste, langste en sterkste. Ik ben dus stiekem wel erg benieuwd hoe de situatie nou echt is!

Mocht je naar Bottrop gaan, laat dan maar eens weten hoe het was! Dit kun je doen door te reageren op dit artikel of een reisverslag met foto’s te mailen naar [email protected]!

Lees hier een verslag van een bezoekje aan Bottrop in november 2009.


Source: seilbahn.net

Lees ook:Volkskrant en “de grote Skihallentest”
Lees ook:Dagje Bottrop – even lekker sneeuw proeven
Lees ook:Al 26 lawinedoden sinds begin dit jaar in Alpen & Pyreneeën
Lees ook:Almlift in Serfaus-Fiss-Ladis wordt Almbahn
Lees ook:Nieuwe generatie piste kaart: de MyWay

3 reacties op “Eindelijk nieuwe lift in Alpincenter Bottrop!

  1. Chanell

    Dit schreef ik ongeveer anderhalf week geleden op de wintersport-hyve;

    Eergisteren voor ‘t eerst in Bottrop geweest. Ook meteen de laatste keer! Ben hiervoor al meerdere keren in der Jever Skihalle Neuss (Duitsland) geweest, half uurtje verder dan Bottrop. Het is daar echt 10 keer beter! Niet alleen het materiaal, sfeer & accomodatie maar ook de lift! Echt wat een ke-lo-te ding! Eerst dacht ik ‘dit valt wel mee’, maar later werd het steeds erger! Telkens staat ie weer stil, moet je weer wachten.. Ook de sneeuw inderdaad in Neuss is stukken beter! De piste in Bottrop was ijzig, Allrounder in Neuss heeft het daarentegen toch wel beter voor elkaar. Daar hebben ze echt frische pulverschnee! Bottrop heeft als enige voordeel dat het onbeperkt is. De prijzen in Neuss liggen iets lager & dus ben je uiteindelijk ongeveer hetzelfde kwijt. Het funpark in Neuss is trouwens ook leuker dan die in Bottrop, die stelt echt weinig voor. Mijn favorieten zijn Neuss & Snowworld Landgraaf en Zoetermeer. Bottrop kan je er eigenlijk niet mee vergelijken!

    Oja, dit kwam ik nog tegen bij de nieuwsberichten op de site van Alpin Center Bottrop;
    Tijdens de persconferentie voorafgaande aan de officiële opening van het winterseizoen maakte de familie Van der Valk bekend in ver gevorderd stadium te zijn over de aankoop van een tweede overdekte skihal in Duitsland, nabij Hamburg.

    Ik was er dus nog nooit geweest.. Had de verhalen over ‘die rotlift’ ook gehoord, maar dacht; ‘toch een keer proberen!’ Wou er toch eens geweest zijn. Had tevens ook op de site gelezen dat de lift was verbeterd. Maar er zijn dus nog steeds problemen! Continu staat ie stil en moet je wachten, ook nu vallen er mensen. De foto naast het stukje ‘Wel is de ambiance duidelijk verbeterd’ klopt trouwens ook niet! Het is nog steeds een kale saaie tunnel met heel af en toe een poster. En je kunt er ook niet naar de piste kijken. Dit kan in Neuss weer wel, hier hebben ze een stoeltjeslift! Snowboarders kunnen bovendien nog wel switchen van band. Ik vind Bottrop dus geen aanrader!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jesper

    Hey Chanell,

    Dank je wel voor je reactie! Waarschijnlijk is die “foto” dan een animatie, dat wist ik niet. Jammer dat het niet echt verbeterd is dus.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Daan

    Zo heel toevallig dat ik langs deze site kom, maar vanmiddag ben ik naar bottrop skihal geweest. Nu is het concept van de alpine skihal uitermate groots en eigenlijk gewoon perfect. Alleen word het verkeerd uitgevoerd. Dat is eigenlijk het grote nadeel van Bottrop.

    Er is een ontzettend lange skihal. Die ook redelijk steil is. Er is een biergarten. Skikleding(nooit gebruikt hoor) is volgens mij ook prima spul, het materiaal (huur ik altijd wel, beter 5 euro betalen dan je board kwijtraken) is ook van prima kwaliteit en geloof me ik snowboard al jaren. Ik ben zelden een niet goed gewaxed snowboard tegen gekomen en als je die tegenkomt krijg je meteen een goeie terug. En natuurlijk kun je onbeperkt eten en drinken. Wat is er nu beter dan even lekker zat te worden na het snowboarden met een stel vrienden. PERFECT!

    Alleen inderdaad de skilift. Hij is inderdaad zeer lastig voor skiers en beginnelingen. MAAR!!!! DE SKIHAL IS NIET VOOR BEGINNELINGEN!!!! Hoewel ze dat wel toelaten. Bovenaan word nog gewaarschuwt. NICHT VOR BEGINNERS. en HELM AANBEVOLEN!!!. Ik zou haast denken dat dit wel afschrikt. Maar nee hoor. Het is levensgevaarlijk. Komt er weer zon halve gare aan die voor het eerst op de skies staat en achterin bij iemand valt.

    Conclusie, het is perfect alleen verkeerd uitgevoerd. En het is te druk met beginnelingen.

    PS: De sneeuw was bijzonder goed vandaag. Beter zelfs dan die van Neuss (kom ik ook regelmatig). En het overstappen van baan naar baan is NO PROBLEMO. Om de 50 meter is er een inham voor de branddeuren in het schot in het midden.

    Dus alles even samengevat: BEN JE EEN BEGINNELING? KOM DAN NIET! Of ga eerst een paar keer oefenen op de babyhelling voordat je als een malloot naar beneden gaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.